Les 5 estrelles del 'Far Out' d'Apple

Totes les claus de l’esperadíssim 'keynote' del gegant tecnològic a Califòrnia

Keynote Apple | @gruber Keynote Apple | @gruber

Sempre fidel als seus cicles de presentació de nous productes, ahir va tenir lloc l’esperadíssim Far Out. Esperadíssim no tant pels nous productes –les novetats dels quals s’han anat filtrant amb comptagotes les darreres setmanes–, sinó per ser la primera keynote amb assistència física de la premsa a la seu d’Apple a California després de la covid-19.

No obstant això, Tim Cook, CEO d’Apple va trigar ben poca estona a posar aigua al vi: el públic assistent no estava a punt de presenciar una keynote en directe, com les d’anys enrere, sino que se’ls mostraria una presentació enregistrada en vídeo. La mateixa que s’emetria en streaming a tot el món. Això si, els afortunats assistents, en acabar, tindrien accés a provar els nous dispositius.

Apple Watch Series 8

El producte escollit per començar la presentació va ser l’Apple Watch, el rellotge intel·ligent més venut del món durant els darrers set anys, amb un vídeo en el que diferents persones explicaven les seves experiències amb el dispositiu i com aquest, en molts casos, els havia salvat la vida gràcies als sensors de freqüència cardíaca, el detector de caigudes i la resta de funcions de seguretat del dispositiu.

Així doncs, amb la salut i el benestar en ment, el nou Apple Watch Series 8 incorpora, com a gran novetat, un sensor de temperatura corporal –si, un termòmetre dels de tota la vida–.

Malgrat això, mesurar la temperatura corporal des del canell i determinar, per exemple, si tenim febre no és senzill –ni gaire fiable–. Així doncs, Apple, mitjançant dos sensors tèrmics –un situat a la part del rellotge que toca al canell, per mesurar la temperatura de la pell, un altre sota la pantalla, per aïllar la temperatura ambient–, ha desenvolupat un sistema per mesurar variacions en la temperatura corporal, amb l’objectiu primordial de millorar la salut femenina. Així doncs, el sensor de temperatura pren mesures cada cinc segons –fins i tot durant la nit– per establir estimacions en els cicles.

Una altra de les grans novetats de l’Apple Watch Series 8 és un sensor de col·lisió per detectar accidents de trànsit. Gràcies a un nou giroscopi de tres eixos i un potent i precís acceleròmetre, és capaç de detectar si hem patit una col·lisió frontal, posterior, lateral o fins i tot si hem fet voltes de campana amb el vehicle. En cas de detectar-ho, mostrarà un avís en pantalla i si no responent, comunicarà automàticament l’accident als equips d’emergència.

Pel que fa a la durada de la bateria, el nou rellotge manté la promesa de durar tot el dia –fins a 18 hores–, i incorpora un nou mode d’estalvi d’energia que, gràcies al nou sistema operatiu, mantindrà algunes de les funcionalitats bàsiques en marxa fins a 36 hores.

La nova funcionalitat d’estalvi d’energia estarà disponible per tots els models d’Apple Watch a partir de la Sèrie 4.

Apple Watch Series 8 | Cedida

Apple Watch Series 8 | Cedida 

 

El preu de sortida de l’Apple Watch Series 8 serà de 399 euros per la versió GPS i 499 per la versió amb dades mòbils. Els més ansiosos ja poden encarregar-lo i començaran a rebre’l a partir del 16 de setembre.

Apple Watch Ultra

Tal com s’havia apuntat en rumors recents, Apple també ha introduït un nou model de rellotge dissenyat específicament per als esportistes extrems.

El nou Apple Watch Ultra incorpora una nova estructura de titani de 49 mm, una pantalla superresistent incrustada dins el cos del rellotge –per evitar cantonades arrodonides que puguin trencar–la d’un cop sec– i una durada de bateria de 36 hores que poden arribar a 60 amb el nou mode d’estalvi d’energia. Així doncs, Apple promet que el Watch Ultra serà capaç d’enregistrar la freqüència cardíaca i l’entrenament durant tot un triatló sense esgotar la bateria.

El dispositiu incorpora també un nou botó lateral preparat per executar accions personalitzades, tres micròfons amb reducció de so, per facilitar trucades en ambients sorollosos o amb molt vent, una pantalla súper brillant i un nou GPS de doble freqüència que li permet situar-se fins i tot en entorns complicats, com ara ciutats amb grans gratacels o boscos frondosos.

A més, gràcies al nou GPS, l’Apple Watch Ultra incorpora una visualització de brúixola sobre la qual podem marcar punts d’interès, com ara un campament base, per orientar-nos. I si ens perdem a la muntanya, disposa d’una funcionalitat per ajudar-nos a tornar enrere desfent el camí que hem fet.

El nou Apple Watch Ultra té un preu de sortida de 799 €, pot encarregar-se avui i començarà a entregar-se a partir del 23 de setembre.

AirPods Pro

Els nous AirPods Pro són, estèticament gairebé iguals als seus predecessors. Tenen una petita diferència física a la petita superfície que abans servia per saltar de cançó o respondre trucades fent-hi dos tocs, que ha estat substituïda per un petit panell tàctil que permet fer-hi gestos per, per exemple, apujar i abaixar el volum fent swipe cap amunt o avall.

El nou xip H2, el cor i el cervell dels AirPods proporciona una cancel·lació de so activa el doble de potent que en els seus predecessors i una millor qualitat de so.

A més, el sistema d’àudio espacial que Apple va introduir en l’anterior versió, aquest cop fa servir la càmera de l’iPhone, capaç de detectar profunditat en els objectes, per fer un mapa 3D de la nostra oïda i així personalitzar l’experiència de so envoltant que més s’ajusta a nosaltres.

La funda de càrrega dels auriculars també ha millorat enormement. Ara incorpora un xip per localitzar-la si la perdem, un petit altaveu capaç d’emetre un so localitzador i la possibilitat de carregar-la fent servir carregadors magnètics com els de l’Apple Watch o MagSafe.

Els nous AirPod Pro tindran un preu que rondarà els 249 € i tot i que ja poden encarregar-se, no es començaran a enviar als compradors fins al 23 de setembre.

iPhone 14

A la recta final de la presentació, Apple ha desvelat els nous models d’iPhone, dividits com sempre en dos segments base i Pro.

En el cas del primer segment, els nous iPhone 14 i 14 Plus –la mida més gran–, incorporen finalment una funcionalitat que porta rumorejant-se molt temps: connectivitat via satèl·lit. Aquesta funcionalitat, pensada específicament per situacions d’emergència on no tinguem cobertura permet, mitjançant un petit qüestionari, demanar ajuda als serveis d’emergència.

iPhone 14 | Cedida

iPhone 14 | Cedida

 

Per evitar que els nous iPhone hagin de tenir una feixuga i antiestètica antena per a la connexió per satèl·lit, Apple ha desenvolupat una nova tecnologia amb la qual n’hi ha prou amb encarar el dispositiu cap a la posició física del satèl·lit, ajudant-nos, per descomptat, d’una nova aplicació:

 

Satélite | Cedida

Satèl·lit | Cedida

 

Els nous models d’iPhone 14 estaran disponibles a partir del dia 9 de setembre, i es començaran a enviar als clients a partir del 15 del mateix mes.

Disposaran de capacitats de 128, 256 i 513Gb, a partir de 499 €.

iPhone 14 Pro

I per tancar la sessió ha arribat la joia de la corona, les noves versions dels iPhone Pro, el telèfon d’alta gamma d’Apple.

Pel que fa a la resta de novetats, l’iPhone 14 disposa d’una nova pantalla una mica més gran que els anteriors models, una nova càmera principal de 12MP que, gràcies a un nou sistema batejat com a Photonic Engine permet fer fotos en entorns de poca llum fins a un 49% més nítides i el mateix sistema de detecció d’accidents de trànsit que introduïa l’Apple Watch.

 

iPhone 14 Pro | Cedida

iPhone 14 Pro | Cedida

 

La primera de les grans novetats del Pro és una funcionalitat que han batejat com a Dynamic Island, que treu partit i converteix en útil la molesta píndola negra que envolta les càmeres i sensors frontals.

Aquest espai negre es mimetitza amb la resta del sistema operatiu i s’amplia i redueix, mitjançant software, per agrupar diversos tipus de notificacions.

Aquesta nova funcionalitat representa molt més del que sembla, i és que Apple torna a sorprendre amb una proposta d’interfície revolucionària, simple i útil que, a més, converteix en fortalesa una de les debilitats del dispositiu.

La següent gran i esperada novetat de l’iPhone 14 Pro és l’Always on display, una pantalla que roman sempre encesa –amb un to i una freqüència de refresc molt més baixos–, per tal que puguem veure notificacions i widgets importants sense necessitat d’engegar el telèfon cada cop.

Always on | Cedida

Always on | Cedida

 

I per rematar-ho, Apple ha millorat la millor càmera. Els nous iPhone 14 Pro incorporen una nova càmera de 48MP amb tele-objectiu de 2 i 3 augments òptics, un gran angular, un estabilitzador d’imatge que, en activar el nou Action mode enregistra vídeos sembla que hàgim gravat fent servir un Gimbal estabilitzador i, per als més presumits, una nova càmera frontal amb autofocus per unes selfies immillorables.

Els nous iPhone 14 Pro i 14 Pro Max estaran disponibles a partir de 999 € i 1099 € respectivament. Podrem reservar-los a partir del dia 9 i començaran a arribar als seus nous propietaris a partir del 16.

Més informació
Esperant que Apple obri les portes del cel
Apple regna entre els gegants mundials
Avui et destaquem
El més llegit