• Innovació
  • 5 trucs per ser el millor cercant a Google

5 trucs per ser el millor cercant a Google

Tot i ser molt senzill d'utilitzar, el cercador disposa de diverses maneres per trobar més ràpidament el que busquem

Google
Google
Redacció VIA Empresa
29 d'Agost de 2016
Ja no ens podem imaginar la vida sense Google. A un clic tenim disponible la resposta a qualsevol pregunta. A un clic... o a uns quants més si no som uns experts en els diferents trucs que amaga aquest cercador. Tot el que fa aquest gegant de la informàtica pretén tenir una usabilitat molt senzilla, a l'abast de tothom. El cercador no és una excepció. N'hi ha prou d'accedir-hi, escriure el que busquem i fer un clic. A l'instant infinitat de resultats són al nostre abast. Una quantitat d'informació que provoca que sovint ens costi entrar i sortir a diverses pàgines acabar trobant el que cercàvem.

Especialment, en cerques específiques és quan més útil resulta conèixer els petits trucs que permeten fer cerques més acurades a Google. Si no vols perdre el temps i vols ser el millor cercant a Google, aquí presentem cinc trucs essencials.

1. Utilitzar els símbols
El que escrivim a la barra de cerca, i com ho escrivim, serà fonamental per agilitzar la nostra recerca a la xarxa. Per buscar frases exactes la millor opció és utilitzar les cometes. D'aquesta manera els resultats inclouran la frase exacta que estàs buscant i no les mateixes paraules en diversos ordres.

Un símbol que també ens pot ajudar és l'asterisc. La cerca d'una paraula o la frase amb la seva companyia veure resultats que portin aquesta paraula obligatòriament, però també els seus derivats. Alhora, també pot passar que ens interessi fer una cerca que exclogui determinades paraules. En aquest cas, el símbol del guionet serà el nostre millor aliat. Per exemple, els haters d'Apple que vulguin un nou ordinador poden cercar "comprar ordinador –Apple" i trobaran tot tipus d'informació sense cap resultat de la companyia de la poma.

I de la mateixa manera que podem excloure paraules de la cerca, també les podem incloure. Pels fans acèrrims d'Apple, utilitzant el símbol del més Google ens mostrarà resultats de pàgines webs que continguin la paraula o les paraules que acompanyen el " " (per exemple, "comprar ordinador Apple).

Finalment, un altre símbol molt útil per fer cerques a Google és la barra vertical (|). Aquesta ens permet combinar termes, és a dir, cercar quelcom i, alhora, que apareguin resultats semblants a través d'una cerca relacionada. D'aquesta manera podem combinar més d'una cerca per obtenir uns resultats més complets (per exemple: "comprar ordinador | portàtil).

2. Cercar només títol o text
A tots ens ha passat buscar un titular determinat o, al contrari, no trobar el que cerquem perquè en les primeres pàgines de resultats només apareixen titulars cridaners. La solució la tenim utilitzant els conceptes "intitle:" i "intext:" davant del que estiguem cercant. Combinar l'intext amb les cometes, per exemple, pot ser molt interessant.

3. Cercar dins d'un sol web 
Estàs convençut que vas llegir aquell text tan interessant en un portal determinat? Els cercadors propis dels webs sovint no són tan efectius com voldrien. Per això Google ens permet fer cerques dins d'una sola pàgina. Escrivint "site" abans del que volem trobar només ens apareixeran resultats d'aquella pàgina.

4. Recerca d'imatges 
Segur que alguna vegada has trobat una imatge i com que no te la vols quedar de forma inapropiada has volgut saber-ne la font original. Google incorpora una opció de cerca per imatge (dins de Google Imatges) que et permet indicar l'enllaç de la fotografia que has trobat o pujar-la directament. Amb aquesta eina Google l'analitza i t'indica tota la informació sobre ella que sigui capaç de trobar.

Altres vegades, ens costa acabar de definir la imatge que tenim al cap i no acabem de trobar el que necessitem. Per això, també dins de Google Imatges disposem de l'apartat "Eines de cerca" amb el qual podem ajustar molt més la recerca per mida, color, tipus, hora o drets d'ús.

5. Cercar arxius descarregables
Pels assidus de Google Acadèmic, el codi "filetype" és d'allò més útil. Utilitzant-lo podrem seleccionar quin tipus de fitxer busquem, ja sigui un .doc, un PDF o un .ppt, entre molts d'altres. D'aquesta manera només apareixeran en els resultats fitxers descarregables del tipus que volem.