Neix l'acceleradora BCN Health Booster per a startups de salut

El Parc Científic de Barcelona i l'Ajuntament impulsen el programa, que oferirà descomptes en l'ús de laboratoris i assessorament gratuït fins el 2024 a 11 projectes

Un laboratori del Parc Científic de Barcelona on s'allotjaran startups de biotecnologia | ACN Un laboratori del Parc Científic de Barcelona on s'allotjaran startups de biotecnologia | ACN

El Parc Científic de Barcelona (PCB) de la Universitat de Barcelona (UB) i l’Ajuntament de la ciutat llancen BCN Health Booster, un programa d’acceleració per impulsar empreses emergents amb un projecte de negoci innovador dins l'àmbit de la salut, que rep l’acompanyament de Barcelona Activa i el suport empresarial de Biocat. En el marc d’aquesta iniciativa, 11 startups biotecnològiques podran accedir amb descompte durant tres anys a un laboratori del PCB i rebran formació, mentoratge i assessorament gratuïts. 

El programa també proporciona activitats de networking que promouen la interacció amb les més de 100 entitats membres de la Comunitat PCB i xarxes nacionals i internacionals de la mà de Biocat; accés a equipament científic i infraestructures d’última generació del PCB; a fi de beneficiar-se d’un ecosistema que contribueix activament al creixement del seu negoci.

Podran accedir a l’acceleradora BCN Health Booster les empreses amb menys de cinc anys des de la seva constitució que desenvolupin productes farmacèutics, biotecnològics o dispositius mèdics, així com empreses de serveis adreçades al sector salut que requereixin l’ús d’un laboratori per realitzar la seva activitat. Un comitè de persones expertes avaluarà les candidatures segons els criteris següents: viabilitat tècnica i econòmica, equip promotor i impacte social del projecte emprenedor, tot prioritzant les spin-off de centres de recerca públics, hospitals i universitats.

El Parc posa a disposició del programa 527 metres quadrats a l’edifici Clúster II, on les 11 empreses seleccionades podran accedir a un laboratori d’ús exclusiu o en modalitat de coworking, a partir de l’1 de desembre del 2021. Els lloguers i serveis generals seran bonificats pel Parc durant tres anys. La subvenció serà d’un 70% el primer any; d’un 45%, el segon; i d’un 20%, el tercer. Pel que fa a l'assessorament, el programa de Biocat estarà totalment adaptat a les necessitats o reptes que afronti cadascuna de les iniciatives durant aquest període, que inclourà mentoria i consultoria personalitzada; formació (customer discovery, propietat intel·lectual, accés al mercat i regulacions, entre altres), i assessorament en matèria d’accés al finançament.

La subvenció del projecte per part de l’Ajuntament de Barcelona és de 468.936 euros, dels quals 343.240 es destinaran a cobrir parcialment els lloguers dels laboratoris i 125.696 es destinaran a finançar el programa de suport empresarial de Biocat. Per tal d’adequar els nous laboratoris a l’edifici Clúster II, el Parc Científic de Barcelona destinarà 685.334 euros. La data límit per presentar les candidatures és el 17 de setembre de 2021.

Més informació
Catalunya atreu 1.500 milions d'euros de la UE per recerca
La recerca empeny, el mercat estira i el govern facilita
Avui et destaquem
El més llegit