Almirall, BSC i Nostrum Biodiscovery col·laboren per identificar noves teràpies amb IA

L'objectiu és explorar enfocaments basats en la IA generativa i l'aprenentatge automàtic

Exterior de les oficines d'Almirall | Cedida Exterior de les oficines d'Almirall | Cedida

Almirall, el Barcelona Supercomputing Center (BSC) i Nostrum Biodiscovery -primera spin-off del BSC- han anunciat una col·laboració per identificar noves teràpies a través de la intel·ligència artificial (IA), han informat en un comunicat. L'objectiu és explorar enfocaments basats en la IA generativa i l'aprenentatge automàtic per dissenyar nous moduladors de les interaccions proteïna-proteïna que "seran la base de noves teràpies per a malalties dermatològiques".

La col·laboració, anomenada Artiband, abastarà un període de 3 anys, i en la fase inicial la tecnologia es desenvoluparà i entrenarà amb dades de domini públic, i posteriorment la plataforma es continuarà optimitzant i s'aplicarà al descobriment de nous moduladors de les interaccions proteïna-proteïna. El projecte ha rebut finançament del Ministeri de Ciència i Innovació dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea.

Desafiaments en dermatologia

El director d'R+D de Ciència de Dades d'Almirall, Francesc Fernández, ha afirmat que l'aplicació de la IA en el disseny de moduladors de les interaccions proteïna-proteïna "no només explora nous enfocaments terapèutics, sinó que també replanteja la manera en què s'aborda i resolen els desafiaments en dermatologia".

L'investigador del BSC, Víctor Guallar, ha assegurat que la col·laboració "obre noves vies per avançar en la recerca dermatològica", i el director d'IA de Nostrum Biodiscovery, Alexis Molina, ha destacat l'enfocament basat en la IA per descobrir noves formes terapèutiques en el tractament de malalties dermatològiques.

Avui et destaquem
El més llegit