Almirall i Microsoft col·laboren per investigar solucions mèdiques a malalties dermatològiques

Es tracta d'una col·laboració de tres anys que pretén desenvolupar "tractaments personalitzats de nova generació"

Almirall i Microsoft col·laboren per investigar solucions mèdiques a malalties dermatològiques | ACN Almirall i Microsoft col·laboren per investigar solucions mèdiques a malalties dermatològiques | ACN

La companyia farmacèutica Almirall ha anunciat "una aliança estratègica" amb Microsoft per avançar en la innovació i la transformació digital de la companyia i en la recerca de solucions mèdiques per a les malalties dermatològiques. Segons informa un comunicat conjunt de les dues empreses, es tracta d'una col·laboració de tres anys que pretén desenvolupar "tractaments personalitzats de nova generació".

L'enfocament se centrarà a "millorar l'actual plataforma de dades unificada" d'Almirall i desenvolupar nous fàrmacs mitjançant l'aplicació d'intel·ligència artificial (IA) generativa i altres tecnologies avançades d'anàlisis. El CEO d'Almirall, Carlos Gallardo, ha valorat que l'acord amb Microsoft és "un important pas endavant" per oferir tractaments nous als pacients. El president de Microsoft España, Alberto Granados, ha explicat que ajudaran la farmacèutica a "convertir-se en la companyia dermatològica més important de tots els temps".

L'actual president d'Almirall inverteix en empreses tecnològiques del sector salut des del 2014

Almirall, una empresa fundada el 1944 i amb seu a Barcelona, és una multinacional que el 2022 va facturar uns 878,5 milions d'euros i que compta amb 1.800 empleats a tot el món repartits per 21 països, a més de filials en setanta. Aquesta empresa és propietat de la família del seu fundador, Antonio Gallardo Carrera, nascut el 20 de juny del 1908 i que va aixecar aquest imperi al costat del farmacèutic Víctor Almirall Rius, del qual pren el nom.

Fins fa relativament poc l'empresa estava dirigida pels germans Antonio i Jorge Gallardo Ballart, que van donar pas a la presidència el maig del 2022 a la tercera generació: Carlos Gallardo Piqué, fill de Jorge Gallardo. L'actual president d'Almirall inverteix en empreses tecnològiques del sector salut des del 2014.

Més informació
Almirall, BSC i Nostrum Biodiscovery col·laboren per identificar noves teràpies amb IA
Almirall incrementa un 25% els guanys
Avui et destaquem
El més llegit