L'Amèrica Llatina descobreix el BSC com a centre de recerca de referència

La Conferència de Zones Franques d'Iberoamèrica torna al DFactory reunint més de 200 professionals de la indústria de zones franques d'Amèrica Llatina, Europa i Àfrica

El supercomputador MareNostrum, al BSC, és el cim de segles d'innovació a Catalunya | ACN El supercomputador MareNostrum, al BSC, és el cim de segles d'innovació a Catalunya | ACN

L'Associació de Zones Franques de les Amèriques (AZFA) i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), amb la col·laboració de la Conferència de les Nacions Unides sobre Comerç i Desenvolupament (UNCTAD) i la Global Alliance of Special Economic Zones (GASEZ), van presentar ahir la 26a edició de la Conferència de Zones Franques d'Iberoamèrica, que se celebrarà del 8 al 10 de novembre a DFactory Barcelona, el hub tecnològic liderat i impulsat pel CZFB.

Així, durant tres dies, més de 200 professionals, operadors, entitats públiques, inversors, consultors i proveïdors de la indústria de zones franques d'Amèrica Llatina, Europa i Àfrica es donaran cita per analitzar i discutir temes relacionats amb la situació actual, avenços, innovacions, millors pràctiques, tendències i desafiaments futurs en el context de les zones franques.

A la tarda d'ahir, l'esdeveniment més gran de zones franques de les Amèriques ha donat el tret de sortida amb la sessió Supercomputadors, intel·ligència artificial, Iberoamèrica i Europa, impartida per Mateo Valero, director del Barcelona Supercomputing Center. En la intervenció, Valero ha ofert una introducció a la computació HPC i ha presentat la investigació realitzada pel seu equip, que s'ha basat en l'ecosistema de RISC-V per desenvolupar una plataforma de maquinari de codi obert.

"És fonamental avançar en la creació de programes que imitin el complex funcionament del cervell, ja que la capacitat de predicció és essencial per al progrés. En aquesta mateixa línia, la teoria i la supercomputació s'erigeixen en eines fonamentals per abordar els desafiaments socials, com el canvi climàtic i la medicina” ha afirmat Valero.

Més info: Els grans líders de les Zones Franques mundials se citen a Barcelona

Valero també ha destacat que “al Barcelona Supercomputing Center estem impulsant la tecnologia de bessons digitals, que són representacions visuals del que volem conèixer, o bé, comprendre millor, com ara el canvi climàtic. Estem compromesos a transformar aquestes idees en solucions tangibles per al benefici de la societat”. Així mateix, ha compartit la seva visió de futur, que inclou projectes d'innovació, millores en infraestructura i el creixement de la comunitat involucrada en aquest esforç.

Més informació
Blanca Sorigué, nova vicepresidenta de l'Associació Mundial de Zones Franques
Barcelona acollirà una trobada internacional de Zones Franques
Pere Navarro: "Les zones franques generen un terç del comerç internacional"
Avui et destaquem
El més llegit