Aplicacions per desconnectar de la tecnologia

VIAempresa recull un conjunt d'aplicacions mòbils per fer front a l'obsessiva dependència del telèfon mòbil que cada vegada impera més entre els usuaris de telefonia

La nostra relació amb la tecnologia ha arribat, en alguns casos, a un nivell malaltís. Si fem l'exercici d'analitzar objectivament com fem servir el telèfon mòbil ens adonarem que quan viatgem en metro, l'estrany és veure algú que no tingui la mirada posada a la pantalla del mòbil, al carrer, moltíssima gent camina enviant missatges i a casa, mirar el mòbil és l'última cosa que fem quan ens posem al llit i la primera que fem només llevar-nos.

Paradoxalment, una de les maneres de començar a prendre consciència d'aquest excés de necessitat d'estar connectats que alguns psicòlegs ja han batejat com FOMO –de l'anglès Fear Of Missing Out, por de perdre's alguna cosa- és fer servir algunes aplicacions dissenyades a tal efecte.

A continuació en recomanem algunes que us poden ajudar, fins i tot, a desenganxar-vos:

Menthal
Diuen que el primer pas per corregir un problema és reconèixer que el tenim. Menthal és una app desenvolupada per científics de la Universitat de Bonn, a Alemanya, que registra l'ús que fem del nostre dispositiu mòbil i ens en mostra estadístiques.

D'aquesta manera podrem prendre consciència de l'estona que dediquem al WhatsApp, quina aplicació fem servir més o quantes trucades i missatges rebem i fem. A més, les nostres dades anònimes serviran als investigadors per realitzar els seus estudis sobre hàbits d'ús de la tecnologia.

Menthal es pot descarregar gratuïtament per a dispositius Android.Pause
Aquesta aplicació gratuïta per iPhone i Android fa servir elements de gamificació per animar-nos a desconnectar el telèfon mòbil en pro de fer altres activitats. El seu funcionament és ben senzill: n'hi ha prou amb seleccionar el temps de desconnexió mitjançant un temporitzador, seleccionar quina activitat durem a terme i posar el telèfon en mode avió.

A partir d'aquest moment, l'aplicació registrarà si el temps que hem seleccionat es correspon amb el temps en el qual el telèfon està en mode avió –i per tant sense disposar de connectivitat.

A més, l'app permet competir amb amics per veure qui passa més estona desconnectat.

Digital Detox
Sens dubte la més dràstica de totes. Aquesta aplicació gratuïta per dispositius Android permet especificar un període de temps (30 minuts, dues hores, un dia, 1 setmana o un mes) durant el qual no volem fer servir el nostre telèfon.

Un cop seleccionat, l'aplicació bloquejarà el dispositiu durant el temps especificat. Feu-la servir amb molta precaució, ja que no hi ha una manera senzilla de desbloquejar el dispositiu un cop activat el compte enrere més enllà d'esperar que passi el temps que haguem seleccionat.

Digital Detach
Si no us atreviu a fer servir una de les dues apps anteriors per por a perdre alguna trucada important, Digital Detach –disponible per dispositius Android a 1,59 €- desactiva totes les funcions del vostre telèfon mòbil durant un període de temps exceptuant les trucades i missatges de text.
Avui et destaquem
El més llegit