L'App Store fa 10 anys

La plataforma de descàrrega d'aplicacions per a iOS està a 155 països diferents i té 500 milions de visites setmanals

L'App Store va iniciar el negoci de les aplicacions mòbils
L'App Store va iniciar el negoci de les aplicacions mòbils

La plataforma d'aplicacions per a dispositius iOS App Store celebra aquest dimarts els seus 10 anys. Des del seu llançament el 10 de juliol de 2008, el servei que avui està disponible en 155 països diferents del món i té 500 milions de visitants setmanals ha estat testimoni de canvis en el sector de la tecnologia com l'extensió dels smartphones o la compres integrades.

En els seus inicis, poc després de la presentació de l'iPhone 3G, l'App Store amb prou feines comptava amb 500 aplicacions al seu catàleg. Ara la plataforma acumula al voltant de dos milions d'aplicacions, segons dades de la web Statistareferents al primer trimestre d'aquest any 2018.

Però aquest tipus de plataformes no només destaquen pel nombre d'apps disponibles, també perquè proporcionen als desenvolupadors la possibilitat de distribuir les seves aplicacions entre els mil milions d'usuaris que la utilitzen des dels dispositius de la companyia de Cupertino, segons dades d'Apple que la companyia ha facilitat en un comunicat.

Compres integrades i videojocs

Les compres integrades dins de les aplicacions són en l'actualitat una cosa habitual, però no succeïa així fa 10 anys. Aquesta funció, afegida a l'App Store l'any 2009, ha permès el desenvolupament d'aplicacions amb model freemium de descàrrega gratuïta i amb continguts addicionals de pagament.

L'extensió de les plataformes d'aplicacions, d'acord amb la dels dispositius mòbils i especialment els smartphones, ha suposat també canvis que afecten el sector dels videojocs. Des de 2008, el mercat de jocs mòbils ha florit amb títols com Pokémon Go i sagues com Candy Crush i Clash of Clans, entre uns altres. Els ingressos del sector de videojocs mòbils s'han convertit en una part important de la indústria, que ha estès el nombre de jugadors potencials i que suposa en l'actualitat un 77% del total, que han superat als títols de consoles i han recaptat 94.100 milions de dòlars en 2017, segons Newzoo.

Més info: "Hi ha una bombolla en el sector dels videojocs"

La indústria del desenvolupament d'aplicacions també s'ha consolidat com a activitat econòmica. El seu creixement des de 2008 va ser tan ràpid que, l'any 2010, només l'App Store ja havia pagat als desenvolupadors més de mil milions de dòlars en ingressos per la venda de aplicacions i per compres realitzades dins de les apps.

Més informació
Com abandonar (la secta) Apple sense morir en l'intent
Apple aixeca el teló
Qui mossega la poma d'Apple?
El negoci encobert dels videojocs
Avui et destaquem
Comentaris