Presentació del nou dispositiu d'Apple
Presentació del nou dispositiu d'Apple

Apple aixeca el teló

VIA Empresa analitza la 'keynote' de la companyia tecnològica en què s'ha presentat l'esperat nou telèfon iPhone X

Les keynotes d’Apple són un esdeveniment espectacular de per si, però la d’aquest dimarts ha estat especial. D’entrada, perquè és la primera que s'ha celebrat a l’Steve Jobs Theater, l’espai del nou Campus d’Apple, encara en construcció, destinat als grans esdeveniments. Però més enllà de l’arquitectura, i més enllà dels nous Apple Watch i Apple TV, el públic assistent esperava un nou iPhone revolucionari, un salt endavant respecte de tot el que hem vist fins ara. I aquest cop Apple no ha defraudat.

steve jobs theater

iPhone X

El que més crida l’atenció del nou dispositiu, anomenat iPhone X –i pronunciat iPhone 10–, és la seva pantalla de 5,8 polzades. Per primer cop en un iPhone aquesta va d’extrem a extrem del dispositiu, sense marges ni vores.

iphone x 1

Per fer possible aquesta nova pantalla, s’ha eliminat fins i tot l’icònic botó rodó del dispositiu, present des del primer model. Ara, en canvi, totes les seves funcionalitats es duran a terme amb gestos, veu o, fins i tot, amb la càmera.

De fet, tots aquells usuaris que posseeixin un iPhone relativament nou –des de l’iPhone 5S–, estaran acostumats a desbloquejar el seu telèfon només col·locant el dit sobre el botó d’inici, mitjançant les empremtes dactilars. Aquest sistema, el Touch ID, rapidíssim i segur, ha estat substituït, a l’iPhone X pel Face ID.

Aquesta nova tecnologia desenvolupada per Apple fa servir la càmera frontal del telèfon –de 7 megapíxels–, juntament amb un projector de punts i una càmera infraroja per escanejar la cara del seu propietari i fer-la servir com a identificador biomètric. Així doncs, a partir d’un mapa facial en tres dimensions de més de 30.000 punts, el nou iPhone és capaç de desbloquejar el telèfon –i fer compres i pagaments– a tota velocitat, en condicions poca llum o fins i tot en angles impossibles.

Els nous iPhone X es podran reservar a partir del 27 d’octubre a les 9 hores

A la part del darrera hi trobem dues càmeres de 12 megapíxels, amb estabilitzadors òptics, col·locades en vertical, amb un flaix True Tone de 4 leds al mig. Als amants de la fotografia els encantarà descobrir que, tant la càmera frontal com les càmeres del darrera del dispositiu, són capaces de funcionar en mode retrat –enfocant el primer pla i desenfocant el fons–. A més, i per primera vegada, l’aplicació de càmera de l’iPhone X incorpora un mode d’estudi que permet ajustar la llum dels retrats a un nivell semiprofessional

estudi

I com que una de les claus de l’èxit d’una nova tecnologia sempre passa perquè l’usuari en gaudeixi, el nou sistema de mapeig facial d’Apple també es fa servir d’una manera lúdica, i és que ara, els usuaris podran crear BitMojis, emoticones animades que mimetitzaran les seves expressions facials –arribant a reconèixer els moviments de fins a 50 músculs–. Sí, ara ja podreu posar expressions realistes a l'emoticona del mico, el panda o la caca. Sabem que no podíeu viure sense això.

animoji

La cosa no acaba aquí: el nou iPhone X –amb la part frontal i del darrera fetes de vidre–, disposa de càrrega sense fils. Finalment.

Una nova base, anomenada AirPower –disponible el 2018–, permet carregar el nou iPhone, l’Apple Watch i els auriculars AirPod només deixant-los sobre la seva superfície.

I no patiu, els amants de la potència també estaran contents –com no podia ser d’altra manera amb cada nou model d’iPhone. En aquest sentit, l’iPhone X incorpora el nou processador A11 Bionic, amb quatre nuclis pensats per realitzar operacions eficients –com ara fer servir aplicacions que no necessiten molta potència–, i dos nuclis de potència, pensats sobretot per jocs i aplicacions amb necessitats gràfiques avançades, com ara tot el nou sistema de realitat augmentada ARKit –una de les novetats de l’iOS11–.

realitat augmentada

Els nous iPhone X es podran reservar a partir del 27 d’octubre a les 9 hores i estaran disponibles en acabat plata i gris espacial, amb capacitats de 64Gb –1.159 €– i 256 Gb –1.329 €–.

Apple Watch

De fet, el nou Apple Watch ha estat el primer producte que s’ha presentat a la Keynote d’enguany.

La nova sèrie 3 incorpora tecnologia mòbil, de manera que ja no depèn del telèfon per fer o rebre trucades, o connectar-se a Internet. A més, curiosament, la pantalla del dispositiu funciona a la vegada com antena LTE i UMTS.

apple watch

El nou Watch és també més eficient i un 70% potent que el seu predecessor i, el seu sensor de freqüència cardíaca és capaç de reconèixer quan el cor de l’usuari batega a un ritme més alt del normal per l’activitat que està duent a terme i avisar-lo. De fet, en aquest sentit, Apple ha anunciat el nou “Apple Heart Study”, que s’encarregarà de mesurar freqüències cardíaques d’usuaris i petites arítmies, per estudiar la fibril·lació articular.

El nou Apple Watch Serie 3 estarà disponible el 22 de setembre –tot i que es podrà reservar a partir d’aquest mateix divendres–, a partir de 369 €.

iPhone 8 i Apple TV

Apple va aprofitar la Keynote per presentar, a més, els nous iPhone 8 i Apple TV, tot i que van quedar ràpidament eclipsats per l’iPhone X.

L’iPhone 8, tot i tenir una forma molt similar al 7 –mantenint el clàssic botó d’inici físic i les vores a la pantalla–, té un espectacular acabat de vidre a les dues cares, és resistent a aigua i pols, és compatible amb la càrrega sense fils del seu germà gran –l’iPhone X–, i incorpora el mateix xip A11 Bionic, capaç de donar vida a aplicacions de realitat augmentada de gran realisme.

Apple ha arribat a acords amb Netflix, HBO i fins i tot Antena 3 

Igual que en el cas del model anterior, estarà disponible el dia 22 de setembre en dues mides –4,7 i 5,5 polzades–, a partir de 809 € per al model petit i 919 € per al gran, i en acabats plata, or rosa i gris espacial.

iphone8

Pel que fa a l’Apple TV, la principal novetat del centre d’entreteniment d’Apple és el suport per reproduir contingut en 4K HDR, al doble de resolució i uns colors millorats. Així, Apple ha arribat a acords amb Netflix, HBO i fins i tot Antena 3 per disposar de contingut que aprofiti del tot les característiques del nou dispositiu. El nou Apple TV, també estarà disponible a partir del 22 de setembre, en capacitats de 32 i 64Gb per 199 € i 219 € respectivament.

Més informació
10 consells per esprémer l'iPad
L’iOS d’Apple arriba a la versió 11
Com aprèn idiomes Siri?
Avui et destaquem
El més llegit