Appetit, l'app de cuina i Big Data

La Universitat de Barcelona i Telefònica R D presenten una aplicació que ha analitzat més de 100.000 receptes gastronòmiques de tot el món

L'app permet fer cerques en funció dels aliments i els seus colors, per exemple
L'app permet fer cerques en funció dels aliments i els seus colors, per exemple
Redacció VIA Empresa
27 de Setembre de 2016
Act. 27 de Setembre de 2016
El centre de Telefónica R D de Barcelona ha presentat aquest dilluns l'aplicació Appetit, la primera aplicació que ajuda els cuiners a inspirar-se i crear noves propostes culinàries mitjançant l'anàlisi de més de 100.000 receptes d'arreu del món. Desenvolupada per Telefónica R D, arran l'acord signat aquest dilluns amb la Universitat de Barcelona, l'app format part de l'acord de col·laboració i transferència de tecnologia que fomentarà la recerca en matèria de dades massives en el camp de la gastronomia i les ciències culinàries entre ambdues entitats.

La signatura del conveni ha tingut lloc al Campus de l'Alimentació de Torribera (UB) a Santa Coloma de Gramenet, ja que és la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació la que podrà utilitzar, modificar i adaptar Appetit per a fins acadèmics i de recerca en l'àmbit de les ciències culinàries.

Presentació de l'aplicació celebrada aquest dilluns al Campus de Torribera. Cedida

Mitjançant Appetit es poden combinar ingredients aplicant la tècnica del food bridging, que, amb un processament matemàtic, permet buscar connexions entre ingredients i crear noves propostes culinàries. Mitjançant l'anàlisi de dades massives de més de 100.000 receptes de tot el món, entre les quals hi ha les bases de dades d'El Bulli, la guia The Flavor Bible, el Book of Affinities o el web MyRecipies.com, Appetit crea una xarxa d'ingredients i proposa relacions entre els aliments per tal de crear possibles combinacions entre ells.

Explorar la xarxa per cercar millors receptes
Appetit funciona com un gran motor d'inspiració que, basant-se en l'anàlisi de dades massives, crea un entramat d'aliments a partir de la freqüència amb la qual apareixen junts en una mateixa recepta, i explora les possibilitats de canviar ingredients d'una recepta o crear noves combinacions a partir d'ingredients concrets.

L'usuari també disposa, gràcies a les dades massives, d'una biblioteca d'aliments molt completa que agrupa els ingredients per categories, amb descripcions, fotografies d'alta qualitat i informació sobre intoleràncies alimentàries.

El nou desenvolupament de l'aplicació té per objectiu implementar noves funcionalitats, a través, per exemple, de la ciència de les dades o del processament del llenguatge natural, que n'eixamplin l'espai d'ús fent que esdevingui una eina de treball per a professionals del sector alimentari i de la salut,així com de consulta per al públic en general.