Arriba la il·luminació eficient a Barcelona

El nou enllumenat que s'instal·la a quinze carrers i places de la ciutat incorpora més claror, més eficiència i nova tecnologia

L'Ajuntament de Barcelona ha començat les obres per renovar l'enllumenat amb criteris del nou Pla director d'il·luminació amb l'objectiu de generar una nova imatge nocturna de la ciutat.

Aquest mes de desembre s'instal·la la nova il·luminació a quinze carrers i places de tots els districtes. La previsió és que fins a finals del 2015 s'hagin renovat 160 trams de carrers i 3.360 punts de llum, fet que representa un 3% de la instal·lació lumínica de la ciutat. En total s'invertiran 22,4 milions d'euros.

Aposta per l'eficiència energètica
"Treballem no per posar més llum a la ciutat sinó per tenir més qualitat lumínica", ha afirmat el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives. I ha concretat: "S'il·luminaran bé les voreres i sota les capçades dels arbres, amb llum blanca amigable i amb una intensitat de confort, tant per als vianants com per als veïns".

Aquest pla prioritza la il·luminació de les zones per a vianants per davant dels vials de circulació i millora els nivells lumínics i l'eficiència energètica. S'incorpora tecnologia LED, que emet una llum blanca amb més regularitat en la il·luminació, així com s'integren sistemes de control i regulació que permeten garantir la màxima eficiència energètica.

"A més, aquests punts de llum ens serveixen per posar noves tecnologies, com ara la tecnologia Wi-fi, o controlar la contaminació atmosfèrica a diferents llocs de la ciutat", ha assegurat l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Així doncs, el nou element es converteix en suport d'elements de l'espai urbà i no només suposa un suport de lluminària.

Nova il·luminació a punts singulars
Projectes urbans singulars de la ciutat, com ara el Mercat del Born i els seus entorns, la Diagonal o les Glòries, incorporen nova il·luminació, de manera que es personalitzen els espais i es genera un ambient adequat a l'ús que en fa el ciutadà.

Al passeig de Gràcia, per exemple, on ja es pot veure la nova il·luminació, s'ha canviat el model incorporant-hi LEDS, s'ha renovat la línia elèctrica i s'ha incorporat la gestió i el control punt per punt.

Avui et destaquem
El més llegit