AstraZeneca contractarà 1.000 persones a Barcelona

La companyia construirà un 'hub' a la capital catalana

Imatge del districte del 22@ | ACN Imatge del districte del 22@ | ACN

AstraZeneca ha anunciat la contractació de 1.000 persones, en els pròxims cinc anys, pel hub que obrirà a Barcelona. Aquesta xifra de treballadors incrementa per deu la previsió inicial de 100 llocs de treball, anunciada fa un any per la mateixa empresa. 

Durant l’any 2022, AstraZeneca va invertir 400 milions d’euros en projectes d’investigació i, a la vegada, va incrementar un 20% la plantilla fins als 1.300 treballadors. Segons dades de la Generalitat, l’any passat, Catalunya va captar 620 milions d’inversió estrangera. 

Més enllà de la iniciativa d’AstraZeneca, altres firmes com Microsoft o Florette també han impulsat grans projectes a Barcelona i la resta del territori. Amb un 85% del capital, el sector industrial és el que concentra més inversions. La majoria de les aportacions procedeixen d’Alemanya, Estats Units i França. 

Dels 94 projectes d’inversió estrangera que es van dur a terme a Catalunya, l’any passat, un 44% són d’empreses sense presència prèvia al territori. A la resta de l’Estat, els diners exteriors van representar una xifra global de 34.178 milions d’euros. Uns recursos arribats, principalment, del Regne Unit i Alemanya. 

Més informació
Barcelona i AstraZeneca promouran la innovació, l'emprenedoria i el talent científic
Almirall rep 90 milions d'euros per l'acord amb AstraZeneca
AstraZeneca crearà 100 llocs de treball a Barcelona amb un nou hub
Avui et destaquem
El més llegit