L'automòbil es dirigeix al 'blockchain'

Everis, Roca Junyent i Vodafone inverteixen 300.000 euros a desenvolupar un programa per trobar solucions en aquest sector

La tecnologia de la cadena de blocs arriba a l'automoció | iStock
La tecnologia de la cadena de blocs arriba a l'automoció | iStock

La consultora Everis, Roca Junyent i Vodafone, juntament amb l'empresa tecnològica Caelum Labs i la plataforma de telepeatge Bip&Drive, estan desenvolupant un programa per aplicar la tecnologia de cadena de blocs -coneguda com blockchain- al sector de l'automòbil connectat.

El director general de Tecnologia de Caelum Labs, Alex Puig, que impulsa el programa, ha explicat que aquesta tecnologia consisteix a "donar-li a internet un sistema operatiu i que aquest actui com a intermediari" entre diferents agents per garantir la seguretat de les seves transaccions, la qual cosa ha ressaltat que funciona quan aquests col·laboren mútuament.

Ha raonat que en la cooperació radica el sentit de programes com aquest, en el qual s'han invertit 300.000 euros i en el qual diverses empreses interactuen per oferir solucions i aplicacions per a un sector específic: "El que es connecta amb cadena de blocs és un valor que ha de ser compartit".

Puig ha adduït que en el cas del vehicle connectat es poden solucionar "moltes necessitats", ja que s'han de resoldre aquelles relacionades amb el cotxe mateix, la seva connexió, el combustible, la cadena elèctrica, i ha emfatitzat que les empreses participants també poden trobar altres aplicacions per les seves altres activitats.

"En el cotxe, per exemple, un servei te'l dona Vodafone i un altre Bip&Drive. Cadascuna d'aquestes companyies ha de crear les seves pròpies aplicacions. Amb el programa, tots aquests serveis els posem en una mateixa base de dades i ho compartim en una plataforma conjunta", ha indicat.

Especialització conjunta

Així, el directiu de Caelum Labs ha exposat que cadascuna de les companyies participants "se centren en allò que fan molt bé" per posar en comú les seves conclusions particulars i compartir informació que permeti descentralitzar i optimitzar processos dins del sector de l'automòbil.

La directora del segment de Corporacions a Vodafone, Patricia Santoni, ha descrit que col·laboren amb l'estudi dels productes que la multinacional ofereix per a cotxes, la qual cosa espera que permeti millorar processos, reduir costos i crear nous productes.

La consultora Everis aporta els seus coneixements en integració i gestió de clients, a qui ajuda a digitalitzar els seus negocis i cerca oferir-los solucions de cadena de blocs, mentre que Bip&Drive, que s'encarrega de facilitar els pagaments amb vehicles, aspira a maximitzar la seguretat de les seves transaccions amb aquest projecte.

El despatx d'advocats Roca Junyent, que és cofundador d'Alastria, la primera xarxa semipública nacional de 'blockchain', estudia "com encaixar aquesta tecnologia en una regulació que no estava preparada per a ella".

Més informació
'Blockchain': una revolució real?
Bitcoin: entre la bombolla i la revolució 'blockchain'
Lluïsa Marsal: “El ‘blockchain’ és un Internet distribuït i sense gegants que el monopolitzin”
Avui et destaquem
Comentaris