Bobelo Travel, resiliència i supervivència davant la crisi

La startup dedicada als viatges d'empresa adapta la seva activitat davant l'emergència sanitària pel coronavirus

Bobelo Travel ha adaptat la seva activitat empresarial per superar la crisi del coronavirus | iStock Bobelo Travel ha adaptat la seva activitat empresarial per superar la crisi del coronavirus | iStock

És molt probable que estiguis llegint aquest article i et trobis en una situació similar a la que han hagut d'afrontar els creadors de la startup Bobelo Travel. Són molts els negocis, que com ells, s'han trobat de cop i volta aturats i sentint-se desemparats. Yamilet RivasAlberto Moya i Raül Regidor han posat tot el seu esforç i experiències professionals en la creació d'aquesta companyia que ofereix la gestió de viatges d'empresa de forma ràpida i personalitzada basant-se en la intel·ligència artificial. Amb menys d'un any de vida l'empresa amb seu a Barcelona Activa ha recaptat més de 100.000 euros i ha donat feina a set persones. Tot això s'ha vist abruptament aturat per la pandèmia del coronavirus.

Davant aquest present incert els emprenedors han recorregut al seu passat per canviar temporalment la seva activitat. Moya i Regidor, els quals anteriorment tenien una consultora de software, han recuperat aquests antics clients i els han oferit de nou els seus serveis. D'aquesta manera han iniciat projectes per mantenir Bobelo en marxa, però sense que aquests estiguin relacionats amb l'activitat ordinària de l'empresa. "Nosaltres ens hem pogut sortir i ens hem adaptat ràpidament, però necessitem més claredat de les institucions. Si em diuen que això s'allargarà fins octubre agafaré uns projectes diferents que si només dura fins maig", lamenta Moya.

"Voldria que m'informessin sobre com m'ajudaran econòmicament per no fer fora als meus treballadors"

Tots aquests sacrificis i la incertesa l'afronten amb una única intenció, que sobrevisqui la companyia amb tots els seus treballadors. "La informació per les empreses sembla que es limita a com fer un ERTO. Voldria que m'informessin sobre com m'ajudaran econòmicament per no fer fora als meus treballadors", reclama Moya. L'equip per ara treballa en els nous projectes que els fundadors han aconseguit en els últims dies, la incertesa però, els manté a l'espera i sense poder planejar a llarg termini.

Més info: Més treballadors afectats per ERTO: 27.200 més en 24 hores

Un projecte aturat 

Abans que el món es trobés sumit en aquesta pandèmia els tres fundadors de Bobelo Travel van començar un projecte que responia a l'experiència que tots compartien. "Ens vam adonar que malgrat tota la tecnologia que tenim a l'abast, seguim invertint molt temps de treball en organitzar viatges d'empresa", recorda el co-fundador. Davant d'aquesta problemàtica se'ls va ocórrer que podien aplicar els recursos de la intel·ligència artificial per agilitzar el procés, així va néixer Bobelo Travel.

El funcionament del seu servei és molt senzill. Només cal entrar a la seva web, registrar-se i compartir el calendari laboral. D'aquesta manera cada cop que afegim un esdeveniment fora de la nostra ciutat de treball usual el sistema de Babelo ho detecta i en poc més d'un minut ens envia al nostre correu electrònic una proposta de viatge i allotjament. L'empresa treballa amb uns algoritmes que a mesura que més fas servir els seus serveis poden anar destriant més ràpidament les teves preferències, pel que cada vegada les seves propostes estaran més d'acord amb els teus gustos i necessitats

Els serveis de l'empresa sempre són gratuïts per a l'usuari però monetitzen el seu servei per dues vies. Per una banda, si com a usuaris individuals fem servir aquest sistema l'empresa rep un percentatge del benefici de les aerolínies i hotels. Per altra banda, en breus però planejaven oferir un servei prèmium que permetés a les empreses accedir a les estadístiques dels seus viatges, eliminant la necessitat de justificar factures i els permet establir polítiques d'empresa en els seus viatges que repercutiran en les ofertes que els farà Bobelo. És a dir, facilitar la gestió dels viatges empresarials en tots els seus àmbits en una sola plataforma.

"Volem arribar a oferir tota mena de transport, fins i tot, transport per esdeveniments que tinguem a la nostra mateixa ciutat"

Novetats 'sine die'

Malgrat que la conjuntura clarament no és la desitjada Bobelo Travels té molts plans de futur, els quals ja no tenen una data clara. Tot i això, la companyia té molt ben delimitades les futures passes que vol fer. Ampliar la seva oferta de transports és una de les línies principals en les quals volen evolucionar. "Actualment oferim vols i allotjament però volem arribar a oferir tota mena de transport, fins i tot, transport per esdeveniments que tinguem a la nostra mateixa ciutat", exposa Moya.

En els horitzons desdibuixats per ara de la startup també s'albira la inclusió d'inversors externs a la companyia. "Ens vam fundar amb recursos propis, però estem planejant introduir inversors externs per poder completar el nostre producte com més aviat millor", confirma Moya. El co-fundador també assegura que entre els seus plans de futur més immediat es no troba obrir-se a mercats fora de l'espanyol.

Més informació
Les agències de viatges disparen el comerç electrònic un 29,1%
Avui et destaquem
El més llegit