Banc Sabadell permet pagar amb la cara

L’entitat llança un sistema de pagament a través de reconeixement facial que evita dependre de cap dispositiu i redueix les cues als comerços

Banc Sabadell utilitzarà el reconeixement facial per pagar en els comerços Banc Sabadell utilitzarà el reconeixement facial per pagar en els comerços

El Banc Sabadell permetrà al client pagar per la cara gràcies a un sistema de reconeixement facial. La direcció d’innovació tecnològica de l’entitat ha llançat una prova pilot que té com a objectiu reduir el temps del procés de pagament i fer-ho sense dependre de cap dispositiu.

Amb aquesta solució “no calen ni targetes, ni telèfon mòbil, cosa que un client acostumat a sistemes de pagament cada vegada més intuïtius i naturals agraeix, sobretot perquè això suposa una reducció del temps en el procés de pagament i, per tant, de les cues als comerços”, explica el director d’innovació tecnològica del Banc Sabadell, Alfonso Ayuso, en un comunicat.

Per utilitzar el sistema, l’usuari només ha de fer un procés d’enrolment a través d’un ordinador de sobretaula o un dispositiu mòbil que compti amb una càmera frontal. Un cop acceptats els termes i condicions i introduir les dades necessàries com nom i informació de contacte, es crearà un patró biomètric de la seva cara. La tecnologia permet distingir alteracions de la fisonomia d’una persona, com el maquillatge, l’ús d’ulleres o altres accessoris i l’afaitat.

La prova pilot, que va començar el dia 11 de desembre a les cafeteries dels centres corporatius del banc a Sant Cugat, Madrid i Alacant, finalitzarà el gener del 2019, quan es començarà a dissenyar el pla de desplegament.

Més informació
Banc Sabadell i Alibaba s'alien per pagar als comerços
Els clients del Sabadell podran pagar amb Apple Pay
Reconeixement facial per accedir als Jocs Olímpics
Avui et destaquem
El més llegit