Barcelona acull el primer punt d'intercanvi de bateries elèctriques per a cotxes i motos

L'objectiu és facilitar la recàrrega ràpida al centre de les ciutats

Barcelona ha estrenat el primer punt d'intercanvi de bateries elèctriques per a cotxes i motos, impulsat per una aliança de Cepsa i Acciona-Silence. L'objectiu del projecte és promoure espais urbans com a punts de recàrrega ràpida de bateries. Un cop arriba l'usuari, la bateria ja està carregada i se l'endú", explica Carlos Sotelo, CEO de Silence i Mobility Acciona.

"Estem parlant d'un sistema econòmic i més net que la benzina", afegeix l'executiu. L'espai d'intercanvi estarà situat al carrer Comte d'Urgell i, de cara als pròxims mesos, les dues empreses preveuen la construcció de 10 equipaments similars a la capital catalana i Madrid. Des de Silence s'aposta per l'intercanvi de bateries com una via per "accelerar la descarbonització i, a la vegada, reforçar el lideratge en el sector de la mobilitat elèctrica 100% renovable".

Aquesta prova en l'àmbit urbà respon a la necessitat de preveure futurs escenaris com l'augment de la demanda d'hidrogen verd en el transport de vehicles per carretera. La missió final és que l'usuari tingui accés a fonts d'energia renovables, en el menor temps possible per garantir un moviment de llarg recorregut.

Més informació
Quines regions aposten més pel vehicle elèctric?
El PERTE del vehicle elèctric aportarà 105 MEUR a la reindustrialització de Nissan
Silence produirà un cotxe elèctric abans de l'estiu
Avui et destaquem
El més llegit