La intel·ligència artificial de BlaBlaCar apropa les localitats petites

La plataforma per compartir cotxe enllesteix un algorisme per facilitar l'accés de nous passatgers en ruta

BlaBlaCar aplica la intel·ligència artifical als seus trajectes BlaBlaCar aplica la intel·ligència artifical als seus trajectes

BlaBlaCar ha enllestit un algorisme que permetrà recollir passatgers nous en mig d'un trajecte sense haver pactat previament la recollida del nou viatjant. La plataforma de cotxe compartit ha finalitzat la seva fase de proves del nou algorisme d'intel·ligència artificial que facilita la connexió directa i automàtica entre els seus usuaris, independentment que realitzin trajectes des de grans centres urbans o petites localitats, segons explica la firma en un comunicat. Així, la plataforma assegura que augmenta les possibilitats que els conductors que utilitzen la xarxa social per compartir cotxe puguin realitzar parades durant el transcurs del seu viatge per recollir altres passatgers en petites poblacions. Amb la seva implantació definitiva, el nou algorisme, denominat Smart Stopover, permet que petites localitats que abans no tenien connexió directa ara puguin tenir-la, multiplicant les possibilitats de mobilitat porta a porta en llarga distància, ha explicat la companyia en un comunicat.

​Aquest sistema permetrà que, a partir d'ara, un conductor que vol compartir el seu trajecte amb cotxe podrà rebre durant el viatge notificacions perquè pugui parar a recollir passatgers de localitats properes al seu recorregut. Fins ara, si un conductor volia recollur un passatger havia d'especificar prèviament, abans d'emprendre el viatge, la seva previsió de parar en un determinat lloc. D'aquesta forma, BlaBlaCar assegura que el nou sistema permetrà que els viatgers trobin més opcions de viatge i els conductors més possibilitats de trobar un passatger per compartir el seu trajecte.

El responsable de BlaBlaCar per a Espanya, Alemanya i Portugal, Jaime Rodríguez de Santiago, ha assegurat que amb aquest nou algorisme "s'aconsegueix desbloquejar borses de consumidors que abans no estaven proveïdes, la qual cosa augmenta la grandària del mercat".

Aquest algorisme utilitza la intel·ligència artificial per generar punts de recollida propers al trajecte que els conductors realitzen, sense necessitat que aquests ho afegeixin manualment. ​A més, estima que aquest sistema permet estalviar emissions en reduir els desplaçaments des de les localitats petites a poblacions més grans.

A més, per a la millora de l'algorisme, BlaBlaCar ha incorporat l'eina "punt a punt" que assenyala, mitjançant un sistema de semàfors, la distància que existeix als diferents punts d'origen i destinació per optimitzar el recorregut, destaca la companyia. Amb aquest nou algorisme hi ha milers de punts de trobada locals possibles i, en conseqüència, cada carretera i autopista de tot el país es converteixen en una línia de connexió a la qual els 5 milions d'usuaris de BlaBlaCar a l'Estat espanyol es poden unir en qualsevol punt, ha assenyalat.

La firma posa com a exemple el d'un passatger que es troba a Almuradiel (Ciudad Real) i vol viatjar a Madrid. El nou sistema de BlaBlaCar envia de forma automàtica un missatge als conductors registrats que realitzin viatges des de Jaén o Còrdova cap a Madrid perquè valorin l'opció de parar a recollir al passatger d'aquesta localitat castellanomanxega.

BlaBlaCar assegura que ja en l'actualitat dues terceres parts dels viatges que es publiquen al seu web no tenen equivalent directe en mitjans de transport com el tren o l'autobús. No obstant això, indica que l'engegada del nou sistema afegirà milers de punts de trobades possibles.

Més informació
La SNCF serà accionista de BlaBlaCar
BlaBlaCar ja és rendible (internacionalment)
Els viatges més habituals en BlaBlaCar a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit