Brussel·les obliga Microsoft a aportar més informació sobre els riscos de l'IA generativa

La companyia s'exposa a una sanció de fins a l'1% de la seva facturació global si incompleix els terminis de la Comissió

La seu corporativa de Microsoft | iStock La seu corporativa de Microsoft | iStock

La Comissió Europea intensifica la seva vigilància sobre Microsoft i li trasllada una notificació formal perquè aporti més informació sobre els potencials riscos de la seva eina d'intel·ligència artificial generativa. Segons l'executiu comunitari, existeix la sospita que l'empresa estaria incomplint la Llei de Serveis Digitals en àmbits com la distribució viral de deep fakes o de serveis que poden confondre els votants de cara a les pròximes eleccions europees. Microsoft té fins al 27 de maig per facilitar la informació pertinent a Brussel·les i, en cas que incompleixi el termini, s'exposaria a una sanció de fins a l'1% de la seva facturació global i a multes periòdiques equivalents al 5% de les seves vendes diàries en l'àmbit mundial.

Existeix la sospita que Microsoft estaria incomplint la Llei de Serveis Digitals en àmbits com la distribució viral de 'deep fakes'

En el comunicat publicat, però, la Comissió Europea deixa clar que la sol·licitud no prejutja les mesures que es puguin adoptar en un futur. "En funció de les respostes, la Comissió estudiarà quins seran els següents passos", apunta.

L'avís a Microsoft arriba just l'endemà que l'òrgan executiu de la Unió Europea obrís una investigació a Meta per avaluar si Facebook i Instagram estan incomplint la Llei de Serveis Digitals en àmbits relatius a la protecció dels menors. En concret, Brussel·les estudiarà si els algoritmes que fan servir les dues plataformes generen "comportaments addictius" entre els més joves i si aquests els empenyen a consumir continguts cada cop més extrems.

Més informació
Microsoft estarà al consell d'OpenAI com a "observador" sense dret a vot
Microsoft crearà 100 llocs de treball a Barcelona
Microsoft contra Facebook: la batalla pel metavers
Avui et destaquem
El més llegit