Catalunya capta 3,7 MEUR de fons europeus per projectes de digitalització

La convocatòria Euroclusters vol reforçar la interconnexió entre països, sectors i ecosistemes industrials

Imatge d'arxiu d'un dispositiu | iStock Imatge d'arxiu d'un dispositiu | iStock

Un grup de 10 clústers i entitats catalanes han captat 3,7 milions d’euros de la Comissió Europea per dur a terme projectes de digitalització i sostenibilitat. La convocatòria Euroclusters busca enfortir la interconnexió entre països, sectors i ecosistemes industrials d’Europa. “Es constata l’alt nivell dels clústers i el teixit català en el seu conjunt”, apunta Natàlia Mas, directora general d’Indústria. En aquest sentit, la també consellera delegada d’Acció destaca que Catalunya “té molt a dir a Europa en un context de canvi i complexitat com l’actual”. 

Segons càlculs de la Generalitat, el territori català és la primera regió de la Unió Europea en nombre de projectes aprovats, just per davant del Rhône-Alpes, Attica, Veneto, Provence i Aragó. El projecte europeu compta amb un pressupost global de 42 milions d’euros, a executar fins al 2023. 

Els col·lectius catalans beneficiats pels diners procedents d’Europa són els següents: Clúster Digital, el Catalan Water Partnership, secpho, el Clúster de Materials Avançats de Catalunya (MAV), CENFIM – Furnishings Cluster, el Clúster d'Il.luminació de Catalunya - CICAT, FEMAC i el Clúster d’Energia Eficient de Catalunya.

Més informació
Catalunya, líder en emprenedoria a l'Estat
Next Generation: Fons de recuperació? No, fons de devolució
Els economistes catalans desconfien dels Fons Europeus
Avui et destaquem
El més llegit