Catalunya lidera els fraus a l'assegurança del mòbil

La companyia CPP, especialitzada en la gestió d'assegurances de telefonia, assegura que la xifra s'ha duplicat en 2014

El nombre de fraus detectats a l'assegurança del mòbil s'ha duplicat en 2014, en relació a les incidències gestionades l'any anterior, segons l'Informe del frau en el segur mòbil 2014 realitzat per la firma especialitzada en la gestió d'assegurances CPP Espanya. Per comunitats autònomes, Catalunya, amb un 22,44%; Andalusia, amb un 20,83% i Madrid, amb un 16,89% del total dels casos de frau detectats per CPP se situen al capdavant d'un rànquing que tanquen La Rioja, Ceuta i Melilla, Cantàbria i Navarra, per sota de l'1%.

Aquest increment en el frau a l'assegurança del mòbil registrat per CPP coincideix amb l'augment del nombre de denúncies presentades per sostracció de mòbil que, segons les dades facilitades pel Ministeri d'Interior, han crescut un 28% en només dos anys, ha explicat la companyia.

Falses denúncies i documentació
Aquest informe revela que el 70% dels casos de frau detectats en les pòlisses per a telèfons mòbils corresponen a falses denúncies i a la presentació de documentació falsa, amb la finalitat d'aconseguir un terminal de substitució.

D'acord amb l'estudi, el perfil del defraudador tipus és menor de 30 anys, indistintament home o dona, resideix en ciutats de gran grandària, denuncia robatori amb violència sense poder identificar a l'autor del mateix i coneix a la perfecció els termes i condicions de la seva pòlissa.

Així mateix, les dades analitzades per CPP dibuixen a un defraudador mitjà reincident i el frau del qual està associat a terminals d'alta gamma, als quals correspon fins a un 60% dels casos de frau.
Avui et destaquem
El més llegit