La sanitat vol curar-se dels ciberatacs

L’empresa valenciana S2 Grupo portarà a terme un projecte de ciberseguretat en el sistema sanitari europeu

Una empresa valenciana s'ocuparà de la ciberseguretat de la sanitat europea | iStock Una empresa valenciana s'ocuparà de la ciberseguretat de la sanitat europea | iStock

Val més prevenir que curar. I la sanitat europea vol protegir-se i curar-se dels ciberatacs. És per això que l’empresa valenciana S2 Grupo ha signat un conveni de col·laboració amb l’Agència Europea de Seguretat de les Xarxes i de la Informació (Enisa) amb la finalitat de protegir al sistema sanitari europeu enfront de ciberatacs.

Amb aquest acord, que es desenvoluparà fins al 2021, S2 Grupo portarà a terme un projecte que contempla la realització d’una anàlisi de la situació actual en relació a la normativa, estàndards i bones pràctiques d’aplicació en el sector de la salut. A més d’entrevistes amb experts internacionals per investigar aspectes relatius a la ciberseguretat que actualment tenen en consideració les organitzacions sanitàries per a l’adquisició de tecnologia.

Així mateix, en els pròxims mesos s’elaborarà un informe sobre l’estat de la ciberseguretat de la sanitat europea i es proposarà una guia de bones pràctiques que les organitzacions del sector hauran de seguir per prevenir els ciberatacs. “Fa anys que advertim de la importància de posar especial atenció a la ciberseguretat en l’àmbit de la salut”, assenyala el soci director de S2 Grupo, José Rosell.

Des del 2018, l’empresa valenciana ha portat a terme diversos projectes de ciberseguretat en la sanitat pública i privada, tant a escala nacional com internacional. Una de les adjudicacions més recents és un contracte amb una asseguradora americana perquè les organitzacions privades dels Estats Units avaluïn i millorin la seva capacitat per a prevenir, detectar i respondre als ciberatacs.

D’altra banda, juntament amb l’acord signat amb Enisa, S2 Grupo ha estat escollida per a realitzar una auditoria sobre l’estat de la ciberseguretat dels sistemes d’informació del Tribunal Europeu de Drets Humans.

Més informació
Anatomia d'un ciberatac: 10 coses que he après
Un 25% dels centres de salut fan servir realitat virtual
La ciberseguretat catalana ja dóna feina a prop de 6.000 persones
Avui et destaquem
El més llegit