El Circuit es reinventa per ser un referent mundial

Entre les novetats destaca l'espectacular Rooftop, que s’estrenarà coincidint amb el Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1

Render de l'edifici Rooftop del Circuit | Circuit de Barcelona-Catalunya Render de l'edifici Rooftop del Circuit | Circuit de Barcelona-Catalunya

El Circuit de Barcelona-Catalunya està immers en un ambiciós projecte de transformació per posicionar-se com el traçat permanent més modern d'Europa. Amb un pla d’inversions de 50 milions d'euros fins al 2026, el Circuit accelera la seva modernització promovent un model més sostenible, innovador, industrial i digital, de cara a convertir-se en una infraestructura clau per al país.

En aquest sentit, el projecte busca que la instal·lació de Montmeló aconsegueixi generar fonts d’ingressos a través de noves línies de negoci i incrementar les seves sinergies amb la indústria, especialment aquella vinculada amb la mobilitat verda.

De moment, gran part dels treballs de millora de la infraestructura ja es poden apreciar, com la reforma integral de la torre de control, la sala de brífing, la sala de premsa, les oficines de comissaris i cronometratge i les zones d'hospitalitat. També s’han creat nous despatxos i sales per realitzar actes i trobades de tipus empresarial i social. A més, la terrassa de l'edifici de boxes s’ha remodelat amb la construcció d'una nova coberta.

Més info: Entrevista a Josep Mateu (Racc) sobre el present i futur de la F1 a Catalunya

Referent en sostenibilitat

El nou pla pretén convertir el Circuit de Barcelona-Catalunya en líder del compromís mediambiental i de les transformacions que aquest tipus d'instal·lacions han de dur a terme davant l'emergència climàtica. Actualment, el Circuit ja és un referent mundial pel seu compromís amb la sostenibilitat i el respecte del seu entorn, però l'objectiu és anar més enllà.

En aquest context, el passat mes d'octubre el Circuit va inaugurar la instal·lació fotovoltaica d'autoconsum pública més gran de Catalunya. Des de llavors, compta amb un total de 1.239 panells solars que generen el 33% de l'energia que consumeix el Circuit actualment.

Nous ingressos

A més de la sostenibilitat mediambiental, el pla també busca la diversificació per tal de generar nous ingressos. L'objectiu és millorar la generació directa de recursos econòmics i ser més eficient de la mà de la digitalització. Més enllà dels 4.675 metres de pista, el Circuit disposa de 25 hectàrees d'àrees verdes que possibiliten l'organització d'esdeveniments singulars vinculats al món de l'entreteniment i l'oci saludable.

En aquest sentit, la capacitat organitzativa i l'experiència en la celebració d'esdeveniments de masses és un valor afegit del Circuit a l'hora de diversificar les línies de negoci durant tot l'any.

Així mateix, el Circuit es convertirà en una eina de dinamització de la indústria i de la innovació tecnològica a Catalunya, especialment la vinculada a la mobilitat verda i l'automoció, que s'enfronta al repte de la descarbonització de la seva producció. Una eina alineada amb l'objectiu del Govern de reindustrialitzar Catalunya.

Reforma integral de la torre de control | Circuit de Barcelona-Catalunya
Reforma integral de la torre de control | Circuit de Barcelona-Catalunya

Neix el Rooftop, la nova icona del Circuit

Entre les novetats de 2024 destaca la creació del Rooftop, una passarel·la que connecta el pàdoc amb la zona de l'Estadi. Aquest espai, juntament amb la coberta de la Tribuna Principal (emblema del traçat català), serà un nou element icònic del Circuit i oferirà una perspectiva sense precedents de la pista. Està previst que el Rooftop s'estreni durant el Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1, que se celebrarà del 21 al 23 de juny.

Generalitat de Catalunya | Sempre Endavant
Generalitat de Catalunya | Sempre Endavant

 

Més informació
Josep Mateu: "Superilles sí, però ara no"
Fira de Barcelona i Circuits de Catalunya acorden optimitzar l’activitat del circuit de Montmeló
Avui et destaquem
El més llegit