Big Data per vendre, comprar i llogar un habitatge

Solvia llança al mercat una eina de geolocalització i un motor de valoració dels habitatges per optimitzar les operacions i reduir costos

El client pot consultar informació d'interès com dades de preus damunt d'un mapa El client pot consultar informació d'interès com dades de preus damunt d'un mapa

Com podem prendre la millor decisió a l’hora de vendre, comprar o llogar un habitatge? Les immobiliàries tenen clar adaptar-se a aquesta realitat amb l’ús de les noves tecnologies, tant a escala interna com externa per, així, optimitzar operacions i reduir costos i millorar la seva relació amb el client. Precisament per això, Solvia ha tret al mercat una eina de geolocalització, el Solvia Location Intelligence, i un motor de valoració dels habitatges, el Solvia Price Index, les dues gratuïtes.

El director d'Empreses i Inversors de Solvia, Juan Jose Riveiro, subratlla que "el procés s'ha vist accelerat per la irrupció de nombroses startups -que ja superen les 200 companyies- i l'augment de la inversió de les firmes més consolidades en aquest àmbit". Sota aquest paraigua, Riveiro recorda que "la innovació forma part de l'ADN de la companyia" i que, justament per aquest motiu, "invertim en això i investiguem de forma constant".

 

 

Gràcies a la tecnologia proptech, Soliva pretén "contribuir a la transparència del sector immobiliari posant tota la informació possible a disposició dels ciutadans". De fet, segons sosté Riveiro, aquestes eines "aporten tota la informació necessària per prendre la millor decisió a l'hora de vendre, comprar o llogar un habitatge" perquè, fins ara, la majoria d'aquestes dades només estaven a l'abast d'alguns professionals.

Informació al detall

Més de 30.000 persones ja han utilitzat aquestes eines en només dos mesos. El Solvia Location Intelligence és la primera eina de geolocalització a Espanya que ofereix dades sobre l'habitatge de forma gratuïta. El que fa és combinar les dades pròpies de Solvia amb altres de diverses fonts del mercat per, així, donar l'opció al client de consultar informació d'interès com dades de preus damunt d'un mapa. 

Més de 30.000 ja han utilitzat aquestes eines en només dos mesos

A banda d'això, també ofereix una previsió de l'evolució dels preus i ofereix altres dades d'interès com característiques sociodemogràfiques de l'entorn, informació de l'estoc a la zona o la rendibilitat del lloguer. Però aquesta eina aporta un element més i és que l'usuari disposa d'informació a escala de secció censal amb el major grau de detall possible com, per exemple, petites illes dins dels barris.

D'aquesta manera, qualsevol ciutadà podrà resoldre qüestions com quines zones es pot permetre per comprar o llogar o si és un bon moment per invertir. Pel director d'Empreses i Inversors de Solvia, "la regla número u és assegurar-se que l'habitatge està en el lloc més convenient" perquè "pots invertir per millorar les seves qualitats, aïllament o dotacions, però no és possible canviar la seva ubicació".

Valoració immobiliària

De la seva banda, el Solvia Price Index és un motor de valoració que estableix el preu de qualsevol habitatge mitjançant la seva direcció o referència cadastral. Segons explica Riveiro, "està basada en Big Data immobiliari i en algoritmes de machine learning, cosa que permet un elevat grau de precisió en cada valoració" i més encara tenint en compte les dades que utilitza, que provenen de fonts externes i de l'històric de Solvia.

I és que els algoritmes de machine learning són capaços d'aprendre dels preus de venda sense cap tipus d'intervenció humana i ho fan captant les variacions que poden experimentar el mercat immobiliari al llarg del temps. A més, l'usuari també pot obtenir informació complementària rellevant com dades sociodemogràfiques, tipologies de les llars i l'estoc d'habitatges de la zona.

Per tot plegat, Riveiro subratlla que "a Solvia sempre busquem l'excel·lència amb l'objectiu clar de proporcionar un servei altament professional i adaptat a les necessitats dels nostres clients, ja siguin particulars o empreses".

Més informació
Telefónica i L'Hospitalet impulsen dos cursos gratuïts de Big Data
Big Data per ajustar l'oferta d'FP
El Big Data català triomfa a Europa
Avui et destaquem
El més llegit