Confidant o cuidar a través del mòbil

L'app inventada per José Rogero permet accedir al mòbil d'una altra persona per comprovar que es troba en bon estat

Les persones supervisades a través de Confidant han de donar permís al cuidador per accedir als seus 'smart phones'
Les persones supervisades a través de Confidant han de donar permís al cuidador per accedir als seus 'smart phones'

Cuidar dels teus ara és més fàcil si tens un mòbil. Com a mínim aquesta és la intenció de Confidant, l'app que permet localitzar els teus familiars a través del seu smartphone. L'eina, que permet accedir a diferents funcionalitats del telèfon de la persona que cal supervisar, neix d'una necessitat personal del seu creador, José Rogero. Després que un familiar seu patís un ictus, el fet de no poder-hi contactar de seguida generava una gran ansietat a la família que gràcies a Confidant s'ha apaivagat. "Com no existia una eina d'aquesta mena?... sembla obvi", explica.

José Rogero, creador de Confidant

José Rogero, creador de Confidant

L'aplicació, que compta amb el suport de Lanzadera, l'acceleradora d'startups impulsada per Juan Roig, està pensada especialment per supervisar criatures i persones grans. Per poder utilitzar-la cal, en primer lloc, descarregar-la i, després, especificar quin dels mòbils pertany al cuidador i quin a la persona cuidada. Un cop fet això, el supervisat haurà d'acceptar que l'altre accedeixi a les diferents funcionalitats del seu mòbil, amb el qual podrà enviar avisos d'emergència. En canvi, el supervisor podrà accedir a la càmera i el micròfon de manera remota, bloquejar la pantalla, veure l'estat de la bateria o bloquejar les aplicacions, entre d'altres.

“Els nens que reben un mòbil amb 8 anys no tenen la necessitat d'ocultar el seu comportament; en aquest cas l'eina serveix per cuidar-los, no per controlar-los. També es pot habilitar la possibilitat de veure a temps real tot el que fan en la pantalla, per comprovar que el comportament dels preadolescents són els adequats, i així facilitar la seva educació”, compte Rogero. A més a més, Confidant és útil per a parelles o grups d'amics, ja que es pot configurar perquè només es pugui connectar si l'altra persona envia un senyal d'SOS. En qualsevol dels casos, la persona supervisada sempre serà avisada quan es posi en funcionament l'app en el seu telèfon. A més a més, Confidant també té funció antirobatori, de manera que es pot saber on està i fins i tot evitar que el lladre l'apagui.

De moment, l'app està disponible per a Android i es preveu el seu proper llançament per a iOS. Es pot instal·lar tant a smartphones com a tauletes o rellotges intel·ligents amb càmera incorporada. En funció dels dispositius que s'hi vulguin vincular té un preu de 3,99 euros o 7,99 euros per cinc dispositius.

Més Informació
Heyhoods, monetitzar l'altruisme
Els nens volen ser youtubers
L'app que detecta les malalties dels nens
Avui et destaquem
Comentaris