Controla un avatar humà a distància amb Omnipresenz

VIAempresa presenta un innovador i curiós sistema per posar-se a la pell i controlar un ésser humà a distància

Les plataformes de micromecenatge Kickstarter i Indiegogo sempre són una font inacabable de projectes interessants i curiosos. En aquest cas, Omnipresenz, una iniciativa fundada a Barcelona intenta recollir 33.000 dòlars per desenvolupar un sistema que permeti a qualsevol usuari del sistema controlar una persona humana a distància.

Però, abans que ningú s'espanti, matisem-ho:

Omnipresenz ofereix veure i sentir en primera persona allò que un altre ésser humà, o avatar, està experimentant en qualsevol punt del món. A més permet donar-li ordres al nostre avatar per tal que realitzi les tasques que vulguem. Sempre dins d'uns límits, és clar.

El sistema consta de tres parts:

• L'usuari
Pot ser qualsevol persona inquieta, amant de la tecnologia i de descobrir nous racons del món d'una manera completament diferent.

• La interfície
Fent servir un ordinador, l'usuari pot veure en directe el camp de visió del seu avatar i fer-li arribar indicacions.

• L'avatar
Part de l'equip de Omnipresenz, són persones equipades amb un casc que incorpora una càmera GoPro i micròfons per captar el so ambient. Un transmissor equipat a la motxilla s'encarrega de retransmetre, en directe, imatge i àudio.Aplicacions pràctiques
Segons els seus promotors, la iniciativa té una infinitat d'aplicacions que van des del turisme, en permetre que usuaris de qualsevol part del món descobreixin llocs llunyans com si fossin allà, fins a la caritat o la realització de bones accions.

Omnipresenz incorporarà un panell de micro-mecenatge en temps real, amb el qual els usuaris podran proposar accions a l'avatar que requereixin diners per dur-se a terme. Mitjançant les micro-donacions, els usuaris connectats podran aportar-hi fons per tal que l'avatar, en temps real, realitzi l'acció desitjada.

El projecte encara es troba en fase de recaptar fons. En el cas d'aconseguir completar la campanya amb èxit, els seus fundadors preveuen disposar d'una versió beta funcional el mes d'abril de 2015. Si voleu col·laborar-hi, podeu fer-ho a través de la seva pàgina a Indiegogo.


Avui et destaquem
El més llegit