Cooling Photonics, Re-pot Market, Jolt i Virmedex, premis a la Innovació Empresarial Metropolitana

Les startups han estat guardonades amb 6.000 euros cadascuna en reconeixement del seu caràcter innovador a l’entorn metropolità

Guanyadors dels premis innovació 2024 | Cedida Guanyadors dels premis innovació 2024 | Cedida

L’Auditori de Cornellà ha estat testimoni de l’acte de lliurament de la tercera edició dels Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana, una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Cornellà, a través del Centre d’Empreses Procornellà, i per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que vol reconèixer i premiar les empreses més innovadores de l’àrea metropolitana de Barcelona creades entre 2019 i 2023. Els guardons obsequien amb 6.000 euros cadascuna de les quatre empreses emergents escollides com les millors empreses d’entre un total de tres projectes finalistes per categoria.

En la categoria d’Indústria 4.0 l’empresa guanyadora ha estat Cooling Photonics (domiciliada a Barcelona) dedicada al desenvolupament de materials que refreden qualsevol superfície, sense necessitat d'energia. Re-pot Market (Barcelona) ha estat la startup guanyadora en la categoria de Comerç i Turisme, supermercat online sense plàstics amb tota mena de productes (frescos inclosos) en envasos retornables.

Els guardons obsequien amb 6.000 euros cadascuna de les quatre empreses emergents escollides com les millors empreses

D’altra banda, aquest any s’ha estrenat el premi a la millor iniciativa en la categoria de Sostenibilitat i Descarbonització i la candidata guanyadora ha estat Jolt (ubicada a L’Hospitalet de Llobregat), que fabrica i comercialitza tecnologia d'elèctrodes activats per a la indústria verda de l'hidrogen. Per últim, en la categoria de la millor startup liderada per dones, la guardonada ha estat Virmedex (Barcelona), que dissenya i crea videojocs amb realitat virtual i intel·ligència artificial per l'entrenament de professionals de l'àmbit de la salut.

Més info: La cultura es menja la innovació per esmorzar

En l’acte també ha resultat guardonada l’empresa Keybotic (Barcelona), dedicada a la fabricació de gossos robots autònoms per a inspeccions industrials, un premi atorgat per Netmentora consistent en dos anys com a soci junior de la xarxa Netmentora, la xarxa més gran d’intel·ligència col·lectiva i innovació creuada d’Europa.

Més informació
Els Premis EmprènXXI reconeixen la innovació i el millor talent emprenedor
Barcelona inverteix 2,5 milions en projectes d'innovació i digitalització del turisme
Avui et destaquem
El més llegit