
Twitter celebra el desè aniversari del hashtag, l'etiqueta amb la qual els usuaris de la xarxa social comenten el que succeeix al món, i l'origen del qual és gràcies a Chris Messina, el primer usuari a suggerir el seu ús en una piulada.
El 23 d'agost de 2007, Messina va compartir un missatge a Twitter en el qual suggeria utilitzar el hashtag com a unificador de converses en la plataforma. Deu anys més tard, el hashtag s'ha convertit en un element més de la conversa, i en un dels símbols de l'era digital.
En l'actualitat, es comparteixen diàriament més de 125 milions d'etiquetes a Twitter a tot el món, que ajuden a organitzar les idees i els esdeveniments. Els hashtags han permès els usuaris, a més, i com explica la xarxa social, convertir la plataforma en un altaveu.
Hi ha hashtags més específics, d'altres són més genèrics, però tots tenen alguna cosa en comú: permeten saber el que està succeint al món i descobrir els temes dels quals s'està parlant a cada moment.
Ja en 2007, la popularitat dels hashtag es va fer tal que l'etiqueta més piulada aquest any es va utilitzar més de 9.000 vegades. En el que va de 2017, el hashtag més popular s'ha usat més de 300 milions de vegades.
Hashtags com #TheWalkingDead (sèries), #StarWars (cinema) o #Euro2016 (esport) es coronen com alguns dels més populars a nivell mundial, com recull la companyia.
A Espanya, els més usats, i molts encara d'actualitat, són #RefugiadosBienvenidos, #Eurovision, #VamosEspaña, #LaLiga, #ElClásico, #spanishrevolution, #tomalaplaza, #26j, #20N, #coronaciónfelipeVI, #Barcelona, #Rambla, #YoTeAcompaño, #Paris, #CharlieHebdo, #JeSuiCharlie, #PorteOuverte, #Pokemongo, i #JuegodeTronos o #PremiosGoya.