Una dieta equilibrada a domicili

Let’s Cook elabora kits de menjar fresc acompanyats de receptes per cuinar a casa de forma sana i de proximitat

Gustav Johansson i Nicolas Escany són els fundador de Let's Cook | Cedida Gustav Johansson i Nicolas Escany són els fundador de Let's Cook | Cedida

No és cap novetat que els nostres horaris no sempre són compatibles amb les cures, la vida familiar o l'oci. Tot plegat afecta de forma directa a la nostra qualitat de vida i un dels exemples més clars és la nostra alimentació. Caure en menjar constantment alimentació poc saludable perquè és fàcil de preparar o perquè no tenim temps d'anar al mercat repercuteix directament a la nostra salut. Let's Cook s'enfoca a intentar revertir aquestes tendències en l'alimentació. La startup amb seu a Barcelona Activa ofereix un servei d'enviament de kits productes frescos i de proximitat acompanyats amb receptes.

"Aquí la gent treballa fins tard, van al súper i sempre compra el mateix i acaba cuinant el mateix, per no pensar, per no treballar més després d'una llarga jornada", explica Gustav Johansson, qui juntament amb Nicolas Escasany va fundar Let's Cook. Els dos emprenedors es van conèixer cursant un màster i la seva actual empresa neix com el Treball de Final de Màster. Veient que les nostres rutines ens porten sovint a abandonar la nostra alimentació van començar a investigar sobre possibles alternatives.

Més info: Agricultura de proximitat a només un clic

"Vam detectar que a molts països occidentals es començaven a fundar empreses que enviaven kits per cuinar a casa i ens va semblar una gran idea per importar aquí", recorda Johansson. Els dos fundadors van pensar que en un context com el nostre on les dades de sobrepès creixen any rere any, una empresa com la seva pot ser una ajuda per canviar els nostres hàbits de forma fàcil i còmode.

A mida, al gust i a casa

El funcionament de Let's Cook és molt senzill. Cada client es subscriu al pla setmanal que millor s'ajusti a les seves necessitats, per exemple, podem triar que ens enviïn kits només per menjar a casa quatre dies a la setmana. Siguin quines seguin les nostres necessitats específiques rebrem un o més kits de productes frescos. Cada kit inclou una recepta i els ingredients necessaris per fer-la.

No només pots triar la quantitat de menjar que necessites sinó que pots seleccionar entre diverses opcions aquelles receptes que més t'agraden o que no contenen menjar al qual tinguis intolerància o al·lèrgies. Totes les tries s'han de fer abans de les 12 de cada divendres i els enviaments es fan a principi de setmana.

El sistema d'enviament a domicili és molt senzill i ràpid, gràcies al boca-orella la seva xarxa de clients va començar a créixer. En especial en dos tipus de perfils. "Per una banda famílies amb nens en edat escolar que volen que tinguin una alimentació equilibrada", explica el co-fundador. Johansson destaca que aquesta mena de clients els agrada especialment el format de les seves receptes en vídeo, ja que anima als infants a participar en la preparació de la recepta. "Per altra banda, ens trobem amb moltes parelles joves que volen mantenir un estil de vida saludable", conclou Johansson.

"Nosaltres preveiem que el comerç online creixeria a Espanya en els pròxims anys, però tot s'ha accelerat amb el confinament"

Creixent confinats

Com moltes empreses de comerç online Let's Cook ha vist com creixia el seu volum de feina durant el confinament. "Nosaltres preveiem que el comerç online creixeria a Espanya en els pròxims anys, però tot s'ha accelerat amb el confinament", assegura Johansson. Els emprenedors destaquen satisfets que tots els nous clients que han fet durant el confinament s'han fidelitzat al seu producte.

De cara al futur volen consolidar-se abans de fer el salt a nous mercats. En el que porten d'any en marxa han aconseguit fer-se forts a Barcelona i a rodalies. Quan arribi el moment tenen clar que el primer nou mercat que volen explorar és el madrileny.

Més informació
El Racó del Lector: Alimentació a domicili
L'alimentació impulsa l'augment de vendes a les grans superfícies
Avui et destaquem
El més llegit