‘Drones’ per plantar arbres

L'empresa britànica BioCarbon Engineering desenvolupa un sistema amb aquestes naus no tripulades per sembrar fins a 100.000 plantacions en un dia

Amb 60 'drones' es podrien arribar a plantar 1.000 milions d'arbres en un any Amb 60 'drones' es podrien arribar a plantar 1.000 milions d'arbres en un any

La desforestació és una realitat que afecta molts països i més a Espanya, un dels territori europeus que més sofreix els efectes de la desforestació a causa dels incendis. Segons Greenpeace, l'any 2012 Espanya va perdre més de 135.700 hectàrees de superfície forestal a causa dels incendis. Però plantar arbres és un procés lent i car. Per això, BioCarbon Engineering ha ideat un sistema per plantar fins a 100.000 arbres en una jornada de treball mitjançant drones.

Gràcies als drones, des el reconeixement previ del terreny fins al processament d'informació per decidir on és millor plantar es realitza de forma automàtica. Un cop fet el reconeixement, el drone baixa fins als dos o tres metres d'alçada per dipositar bosses amb llavors d'arbre ja germinades i preparades per agarrar-se al terreny.

El procés de plantació amb un 'drone' 

El procés de plantació amb un 'drone'

L'equip de BioCarbon Engineering ja ha provat la tecnologia a diverses localitzacions i recentment ha intentat recuperar la superfície forestal de territoris miners d'Austràlia.

Un dels avantatges d'aquest sistema és que possibilita abastar grans extensions de terreny en molt poc temps i arribar fins a zones inaccessibles pels humans. Així mateix, permet fer-ho amb un cost molt menor que amb els mètodes tradicionals i podria arribar a plantar fins a 1.000 milions d'arbres a l'any si es comptés amb 60 drones.

Més informació
El negoci dels drones sobrevola Catalunya
On puc fer volar un 'drone'?
Breeze, el 'drone' que et fa 'selfies'
Avui et destaquem
El més llegit