‘Drones’ per comptar cabres salvatges als Pirineus

L’empresa tecnològica Topcon col·labora amb els guardes forestals d’Osca per controlar la població d’aquests animals

Realitzar el control de les cabres salvatges pot ser difícil per la zona on habiten Realitzar el control de les cabres salvatges pot ser difícil per la zona on habiten

Controlar la població de cabres salvatges als Pirineus per tenir-ne un recompte i saber si tenen malalties pot ser difícil pels guardes forestals. Fins ara, el recompte es feia observant els animals amb prismàtics, però aquesta no és l’única dificultat per aquests professionals. Apropar-se a una cabra és complicat per l’altura a la qual habiten, al voltant del Pic d’Aneto, de 3.404 metres d’altitud, i perquè aquesta espècie està protegida per la Llei. A més, l’entorn on es troben és força abrupte.

Ara, gràcies a l’empresa tecnològica Topcon Positioning Spain, la tasca de recomptar cabres salvatges és més fàcil. La companyia ha posat a disposició dels guardes forestals del Pirineu d’Osca un drone Falcon 8 que permet reduir tant els costos com el temps dels guardes per fer el control. A més, ofereix un recompte molt més precís.

“La comptabilització de cabres salvatges mitjançant el drone Falcon 8 ens permet reduir tant els costos com el temps, ja que no fa falta tanta gent per comptar-los i tampoc que vagin fins dalt de la muntanya. És un procés molt més eficient del que era fins ara”, assenyala Constantí Serra, del suport tècnic de Topcon, en un comunicat.  

Més informació
El negoci dels drones sobrevola Catalunya
Rokubun, el GPS per a ‘drones’
'Drones' per a una "agricultura de precisió"
Avui et destaquem
El més llegit