Drones
Drones

Drones que salven vides al Mediterrani

Hemav i Proactiva Open Arms segellen una aliança per millorar els rescats a alta mar

Quan s'ajunten tecnologia i humanisme sorgeixen projectes així... Freeda és un drone de la companyia Hemav que salva vides al Mediterrani juntament amb Proactiva Open Arms. En concret, aquesta nova tecnologia permetrà a l'ONG capitanejada per Òscar Camps augmentar la seva àrea monitoritzada i la xifra de rescats realitzats. Es calcula que des del 2014 han mort o desaparegut fins a 17.000 persones arreu del Mediterrani. 

Freeda impulsa una sèrie de drones de reconeixement a mar obert per a la recerca de persones i embarcacions amb l'objectiu de millorar així les missions de rescat. Hemav Foundation i Proactiva van fer el seu primer test a alta mar a la localitat de Borriana (Castelló) per tal de validar l'operativa que combina drones i vaixells de rescat. 

Més info: Òscar Camps: "La globalització no és McDonald's a tot arreu sinó tenir dret a migrar"

Segons el capità d'Open Arms, Ricardo Sandoval, "tenir el suport dels drones en les nostres tasques de recerca i rescat seria de gran ajudar per ampliar l'àrea controlada, esperem poder comptar amb ells quan abans millor". En aquest sentit, Sergi Tres, coordinador del projecte i alumni de l'UPC BarcelonaTech, defensa que "ha sigut una gran oportunitat realitzar validacions en alta mar d'aquests sistemes".

"El nostre principal objectiu era fer unes primeres proves d'aterratge del drone al vaixell, comprovar l'abast del sistema de telecomunicacions i crear una base de dades de fotografies aèries per a l'entrenament del programa d'intel·ligència articial que hem desenvolupat per a la detecció automàtica de vaixells", conclou. 

Més informació
Els 'drones' també es manifesten
Hemav, 'drones' a la carta
Avui et destaquem
El més llegit