El ministre Pedro Duque visita el nou hub de la Zona Franca

El projecte, impulsat pel CZFB i Leitat, generarà 1.500 llocs de treball directes i 5.000 indirectes

Joan Parra, CEO i vicepresident de Leitat; Pere Navarro, delegat de l'Estat al CZFB i Pedro Duque, ministre de Ciència i Innovació | Cedida Joan Parra, CEO i vicepresident de Leitat; Pere Navarro, delegat de l'Estat al CZFB i Pedro Duque, ministre de Ciència i Innovació | Cedida

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha rebut la visita del ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, per conèixer les instal·lacions que albergaran el DFactory BCN, el projecte impulsat pel CZFB i Leitat. Aquest nou complex s'espera que es converteixi en el hub més gran d'indústria 4.0 del sud d'Europa, està previst que s’inauguri el pròxim estiu i generarà 1.500 llocs de treball directes i 5.000 indirectes, segons ha explicat el CZFB en un comunicat.

El ministre ha arribat acompanyat del delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, qui ha agraït la visita de Duque i ha destacat l'esforç del CZFB per "convertir la Zona Franca de Barcelona en un enclavament de referència per a impulsar activitats relacionades amb la indústria 4.0".

D'altra banda, també ha donat la benvinguda al ministre Pedro Duque el CEO i vicepresident executiu de Leitat, Joan Parra, qui ha aclarit que vol que el nou complex "sigui un espai de trobada per a les empreses tecnològiques més punteres i propiciar la col·laboració amb altres organitzacions per a accelerar l’ecosistema tecnològic".

Més info: Pere Navarro, un alcalde discret per a la Zona Franca

Abans de finalitzar la visita, el ministre de Ciència i Innovació també ha volgut visitar l'ampliació del 3D Factory Incubator. Un projecte anterior que ja reuneix a més d'una cinquantena d'empreses.

El projecte DFactory

Aquest projecte té l'objectiu d'exercir de pol d'atracció per empreses de tot el món que vulguin instal·lar-se a Barcelona per desenvolupar la seva indústria digital, segons ha explicat el consorci en un comunicat. 

Per aquest motiu, l'espai de 17.000 metres quadrats comptarà amb unitats mixtes d'investigació, laboratoris per a centres d'excel·lència internacionals, laboratoris amb l’última tecnologia 4.0, entre d'altres.

 

Més informació
Wallbox obre una fàbrica a la Zona Franca i crea 150 llocs de feina
Avui et destaquem
El més llegit