DyCare aterra a Colòmbia per consolidar el seu programari d’intel·ligència artificial que permet fer rehabilitacions físiques a distància. Fundada l’any 2017 a Barcelona, l’empresa compta amb una oficina des d’on centralitza totes les seves operacions. La plataforma ReHub es va llançar al mercat a mitjans del 2021, després de diversos anys de desenvolupament i validacions clíniques.
Actualment, a Catalunya tenen acords amb centres sanitaris com l’Hospital Vall d’Hebron, l’Hospital del Mar o l’Hospital de Sant Pau, i treballen conjuntament amb el Barcelona Health Hub i Catalan Bio. Al conjunt de l’Estat, treballen amb hospitals públics i privats, així com amb diverses mútues. A escala internacional, més enllà del mercat colombià, tenen presència a Itàlia i a la resta del continent europeu.
“Des del llançament de ReHub, ens hem convertit en la plataforma més utilitzada en hospitals i centres de rehabilitació de Catalunya i el conjunt de l’Estat”, apunta Silvia Raga. La CEO de la companyia creu que “Colòmbia és un país molt extens i amb moltes zones rurals on l’aplicació ReHub és una solució perfecta. A més, és un país molt preparat i obert a la digitalització en l’àmbit de la salut”. Per expandir el seu model de negoci al país sud-americà, l’empresa ha rebut el suport de la Generalitat, per mitjà d’Acció i la seva Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Bogotà.
L’aplicació de la firma catalana dissenya programes de rehabilitació física a distància i permet reforçar les sessions de fisioteràpia fetes als centres hospitalaris amb d’altres des de casa. D’aquesta manera, els professionals fan un programa adaptat a les necessitats de cada pacient on li marquen les pautes a seguir i l’aplicació, gràcies a la intel·ligència artificial, s’encarrega de guiar l’usuari durant les sessions perquè realitzi els exercicis correctament.
L’objectiu del programari és doble: d’una banda, reforçar els processos de recuperació física dels pacients; i de l’altra, rebaixar la pressió assistencial als diferents centres hospitalaris. Per dur-ho a terme, l’empresa ofereix un servei complet, tant pel que fa a la tecnologia i l’aplicació com amb professionals especialitzats en el suport a distància i digital pels usuaris que el requereixin. D’aquesta manera, els hospitals i centres sanitaris que contracten els seus serveis no han de destinar personal propi a aquesta plataforma. De cara a 2024, DyCare preveu generar un volum de negoci de 200.000 euros. A la vegada, ja treballa amb Acció per introduir-se en altres territoris de la regió.