El futur de la bicicleta

En el Dia Mundial de la Bicicleta, VIA Empresa recull quatre models intel·ligents d'aquest mitjà de transport que guanya adeptes a les grans ciutats

Aquest 19 d'abril se celebra arreu del món el Dia Mundial de la Bicicleta amb l'objectiu de promoure aquest mitjà de transport que, en els darrers anys, no para de guanyar adeptes tant en l'àmbit urbà com en carretera o competició.

A VIA Empresa us hem preparat un recull de les bicicletes "intel·ligents" més interessants del mercat per si us decidiu a canviar el cotxe pel pedal.

VanMoof
Aquesta bicicleta fabricada als Països Baixos està pensada per als sibarites del pedal de ciutat.

Es fabrica en 3 i 8 velocitats i dins la seva estètica minimalista incorpora llum davantera i de frenada, un quadre antirobatori, localitzador GPS i connexió amb el telèfon mòbil que li permet, entre altres coses, bloquejar i desbloquejar el cadenat sense necessitat de dur cap clau a sobre.A més, si tot i el sistema de seguretat algun lladre aconsegueix robar-la, els seus creadors es comprometen a intentar localitzar-la durant una setmana i, en cas de no aconseguir trobar-la, proporcionar-ne una de nova al seu propietari.

I és el que el preu s'ho val. La versió normal de la bicicleta té un preu de 1.498 euros en la seva versió de 3 marxes i 1.698 euros en la de 8. El model elèctric, que incorpora una bateria inserida de manera pràcticament imperceptible dins el quadre puja fins als 2.798 euros.

Smart eBike
Sí, ho heu endevinat. Aquesta bicicleta està fabricada per Smart, la companyia de cotxes petits del grup Mercedes.

És una bicicleta urbana que incorpora una bateria amb una autonomia de fins a 100 quilòmetres capaç de recarregar-se amb les frenades, un cadenat de fibra de carboni dissenyat per no fer malbé els pantalons i integració amb el telèfon mòbil.

El seu preu? 3.066 euros amb l'IVA inclòs.Vanhawks
Es podria considerar Vanhawks com uns dels pioners de les Smart Bikes. El projecte de la seva bicicleta connectada, que va finançar-se mitjançant una campanya de micromecenatge a Kickstarter va resultar en una bicicleta urbana amb un disseny absolutament espectacular.

A més, l'app que l'acompanya li proporciona navegació GPS integrada en el manillar mitjançant uns leds que indiquen a l'usuari si ha de girar a dreta o esquerra. Per si això no fos suficient, l'aplicació enregistra tot tipus de mètriques dels trajectes que li permeten calcular les rutes més òptimes en funció de l'experiència que adquireix.Malauradament, tampoc és barata. La versió més econòmica té un preu de 1.299 dòlars, mentre que el model més avançat s'enfila fins als 2.449 dòlars.

COBI
La conclusió de les bicicletes que hem vist fins ara és que el futur està molt bé, sens dubte, però és només per a rics. No obstant això, no tot està perdut.Si voleu convertir la vostra bicicleta actual en tota una Smart Bike, podeu optar per SmartHalo, un dispositiu que s'enganxa al manillar de la bicicleta i que incorpora navegació GPS amb indicacions de gir, localitzador de bicicleta, il·luminació davantera, alarma antirobatori, tracker de fitness sincronitzat amb el telèfon mòbil i un assistent de trucades i missatges.

I el millor de tot? Costa 169 euros més despeses d'enviament.

Avui et destaquem
El més llegit