• Innovació
  • El misteriós procés de contractació de Google

El misteriós procés de contractació de Google

La companyia nord-americana té programat el seu cercador per respondre de manera especial algunes cerques tècniques

El misteriós missatge de Google per captar candidats
El misteriós missatge de Google per captar candidats
quico domingo
Soci i director de Mortensen
28 d'Agost de 2015
En diverses ocasions han aparegut a Internet les diferents maneres que té Google de preseleccionar candidats per treballar amb ells. I no, cap d'elles consisteix a enviar el típic currículum en DINA4 amb una fotografia de mida carnet en una cantonada.

De fet, fa només unes hores, Max Rosett, científic de dades nord-americà, va rebre una peculiar invitació per treballar en una de les empreses més desitjades del món.

Segons explica en un article publicat a The Hustle, fa aproximadament tres mesos Max es trobava en un moment de transició laboral després d'haver treballat durant tres anys com a consultor i posteriorment en una petita start-up. Havia començat a estudiar un màster en ciències computacionals a distància, ja que la seva il·lusió era convertir-se en enginyer tecnològic.

Un dia, mentre treballava en un projecte, va cercar informació a Google sobre un problema tècnic. El terme de cerca exacte que va fer servir va ser "python lambda function list comprehension", en referencia al llenguatge de programació Python.

Fins aquell moment, tot normal: va aparèixer el típic llistat de resultats de color blau al qual el cercador ens té acostumats. La sorpresa va venir quan, mentre feia scroll a la pantalla per intentar decidir quin dels resultats era el més rellevant, el llistat va separar-se per oferir un efecte tridimensional on va aparèixer un críptic missatge. "You're speaking our language. Up for a challenge?" –Parlem el mateix idioma, prepara't per un repte?–



Segons sembla, Google té programat el seu cercador per respondre de manera especial a algunes cerques tècniques, tal com mostra l'anterior missatge.

Un cop Max va acceptar el repte, va accedir a Google Foobar, un test de programació en forma de text dissenyat pel cercador per tal de reclutar enginyers.



A partir d'aquí, se li van presentar sis problemes que calia resoldre en un temps determinat. Un cop resolia cadascun dels problemes, Foobar li oferia la possibilitat de revisar-lo de manera automàtica i, en cas que fos tot correcte enviar-lo a Google.

Després de resoldre el darrer repte, la web li va demanar les dades de contacte i només un parell de dies més tard va rebre la trucada de Google per concertar una entrevista.

Des d'aquell moment, Max explica que l'entrevista va seguir el curs normal com ho faria en qualsevol altra empresa tecnològica, amb la peculiaritat que, un cop a la seu de Mountain View, els entrevistadors li van sol·licitar que resolgués alguns algoritmes sobre una pissarra blanca. Tres mesos més tard, Max Rosett ja estava treballant a Google.

Sempre hem sabut que a l'empresa del cercador l'entusiasmen els reptes i trencaclosques, però el cert és que aplicar-los al procés de contractació és absolutament genial: d'una banda, assegura la qualitat dels candidats i de l'altra, fa sentir realment important a la persona que aplica al lloc de treball.