• Innovació
  • El sensor de gluten portàtil per a celíacs

El sensor de gluten portàtil per a celíacs

VIAempresa recomana un sensor, desenvolupat als EUA, que permet identificar aliments lliures de gluten i evitar reaccions al·lèrgiques

Sensor Lab
Sensor Lab
quico domingo
Soci i director de Mortensen
19 de Setembre de 2014
A mesura que creix la consciència sobre la necessitat de dur una dieta equilibrada i es millora l'exactitud dels tests d'intoleràncies alimentàries, es presenta tot sovint, entre les persones que en pateixen alguna la necessitat de saber, amb certesa, si poden menjar o no un aliment.

6SensorLabs, una start-up de San Francisco (EUA) fundada per exalumnes del MIT, està desenvolupant un sensor portàtil capaç de detectar, amb total fiabilitat i precisió la presència d'elements al·lergògens que puguin estar presents en els aliments.

La idea és que aquelles persones que pateixin celiaquia puguin fer servir el sensor en qualsevol lloc, com ara restaurants o bars com a garantia que el menú que ingeriran no mostri traces de gluten per l'ús d'algun ingredient.



Tot i això, els creadors del sensor asseguren que també serà de gran utilitat per a persones que, tot i no ser celíaques, vulguin seguir una dieta lliure de gluten i que en un futur, serà capaç de detectar altres aliments que poden contenir elements que produeixen al·lèrgia a algunes persones, com ara l'ou, el peix o els fruits secs.

A més, es preveu que vagi acompanyat d'una aplicació mòbil capaç de compartir els resultats del sensor amb la resta d'usuaris, de manera que es vagi formant un mapa de restaurants de tot el món que ofereixen menús lliures de gluten verificats per usuaris reals.

L'aparell, únic al mercat per la seva mida i velocitat, es preveu que pugui sortir a la venda a principis de 2015 a un preu que rondaria els 115 euros. De moment, 6SensorLabs posa a disposició d'usuaris interessants un formulari per tal de rebre més informació quan l'aparell estigui disponible.