Parlem d’electrolineres i altres estacions de recàrrega

Es tracta d’un terme normalitzat que fa referència a les estacions de servei connectades a la xarxa d'electricitat o proveïdes d'un sistema propi de generació

L'electrolinera fa referència a estacions de servei connectades | TERMCAT L'electrolinera fa referència a estacions de servei connectades | TERMCAT

Una de les notícies d’aquests darrers dies ha estat la pèrdua de gratuïtat dels punts de recàrrega públics, situats en aparcaments i a la via pública, per als vehicles elèctrics. En aquest apunt no volem entrar a comentar la polèmica que ha generat aquesta decisió, sinó que ens volem fixar en un concepte relativament nou que sembla destinat a fer-se cada dia més present a les carreteres i als carrers de cada nostra.

Ens referim a l’electrolinera o estació de recàrrega elèctrica. Es tracta d’un terme normalitzat que fa referència a les estacions de servei connectades a la xarxa d'electricitat general o proveïdes d'un sistema propi de generació que disposen d'un o més punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

La forma prioritària és estació de recàrrega elèctrica, una denominació descriptiva i lingüísticament adequada, constituïda pel nucli estació de recàrrega i el complement elèctrica, referit al tipus d'energia subministrada, que ja es documenta amb certa freqüència en català, tant en textos especialitzats com en textos divulgatius.

La forma electrolinera permet establir una relació formal amb els establiments que tradicionalment han servit per a subministrar energia als vehicles

La forma electrolinera, que també és adequada per a referir-se al mateix concepte, és una denominació sintètica, constituïda per la forma prefixada electro-, amb relació a l’energia subministrada, i la part final de gasolinera, que permet establir una relació formal amb els establiments que tradicionalment han servit per a subministrar energia als vehicles.

Podeu consultar aquest terme, i altres termes relacionats com estació de recàrrega de gas o gasinera i estació de recàrrega d’hidrogen o hidrogenera, al Diccionari de mobilitat sostenible i al Cercaterm.

Més informació
Es pot ser agnòstic en tecnologia?
“Benvolgut client, no cal que canviïs de llengua, que ja t’entenc”
Avui et destaquem
El més llegit