Els drones, el nou ajut de l'agricultor

La Fira de Sant Miquel de Lleida dedica una zona temàtica a aquests aparells que s'utilitzen cada cop més per donar informació específica del cultiu als pagesos

Els drones són la principal novetat de la Fira de Sant Miquel i des de l'organització del certamen han apostat dedicant-los una zona específica, així com un congrés específic amb diverses ponències. L'objectiu és mostrar als visitants com s'utilitzen aquests aparells en l'agricultura de precisió per tal que els pagesos puguin obtenir informació molt específica sobre els seus cultius.

El president de Lleida Drone, Andreu Ibáñez, ha explicat que a Lleida ja s'està treballant amb aquest sistema en camps de fruita, cereals i vinya. Amb les imatges captades pels drones, els enginyers agrònoms poden determinar si un cultiu necessita més o menys aigua, o com s'han d'aplicar els fertilitzants.

Ponències i exposició de 'gadgets'
La zona de drones de la Fira de Sant Miquel es troba al final del pavelló 4 on aquest dijous han tingut lloc les ponències relacionades amb aquests aparells i el seu ús en l'agricultura. També hi ha diferents expositors que mostren els seus drones i està previst que aquest dissabte es faci una demostració a l'aire lliure.

Una de les conferències celebrada a la Fira de Lleida. LleidaDrone

Per la seva part, Andreu Ibáñez ha explicat que amb unes càmeres ''molt especials'' que se situen al davall dels drones i a través de processos de software, es poden analitzar les imatges aèries que es prenen a cultius. Els enginyers agrònoms poden determinar estressos hídrics de finques observant si en una zona del camp hi ha massa aigua o massa poca, però també les mancances en fertilitzants.

Ibáñez també ha assenyalat que a Lleida ja s'estan fent servir i un cas és el de la vinya, ja que mitjançant ''la reflexió'' d'una fulla determinada del cep es pot rebre informació de si el raïm està a punt de collir o no.

El president de Lleida Drone ha assenyalat que hi ha pagesos que es compren el seu propi drone però que ''no té massa sentit'', ja que és necessari el software per analitzar les imatges i que aquestes siguin estudiades per un enginyer agrònom de manera que ha recomanat que la millor manera de treure profit dels drones en l'agricultura és contractar els serveis en una de les diverses empreses especialitzades que s'han creat en aquest camp.

És la primera vegada que es fa un congrés d'aquestes característiques a la Fira de Sant Miquel i Ibáñez ha remarcat que el faran cada any, ja que els ''drones tenen un paper molt important a l'agricultura i són un dels sectors que brillaran més''. A més a més, s'ha mostrat convençut que tenen un ''retorn d'inversió'' en l'agricultor, ja que ajuden a obtenir millors collites amb major producció.
Avui et destaquem
El més llegit