Els 'unicorns' més valorats

Uber lidera amb molta diferència el rànquing de les start-ups més valorades, amb 62.000 milions de dòlars

S'anomenen unicorns les companyies que aconsegueixen ser valorades en més d'un bilió americà de dòlars, és a dir, 1.000 milions. Donar-los el nom d'aquest animal mitològic volia expressar la dificultat de veure una start-up que aconseguís aquesta fita. Ara, però, aquest nom mític comença a perdre sentit ja que són moltes les companyies innovadores que se situen a aquest nivell en el mercat.

Segons l'última actualització del The Unicorn List que elabora la revista Fortune, ja n'hi ha 174, pràcticament la meitat ubicades a Califòrnia. Una ràpida repassada a la llista permet comprovar com aquest estat de la costa oest nord-americana segueix dominant amb avidesa el món de les start-ups. Sis dels deu unicorns amb més alta valoració s'ubiquen en aquesta zona.

Al capdamunt de totes hi ha Uber, a qui no semblen afectar les polèmiques que l'envolten. Les darreres dades situen la companyia malson dels taxistes en una valoració de 62.000 milions de dòlars. La xinesa Xiaomi (46.000 milions de dòlars) i la també californiana Airbnb (25.000 milions de dòlars) completen el podi.

 

Avui et destaquem
El més llegit