Empresa impulsa l'emprenedoria amb el Programa Primer

El Departament col·labora amb una xarxa de 29 institucions, des d'ajuntaments a centres d'investigació, per crear preacceleradores per a les emergents del país

El Programa Primer ha impulsat l'emprenedoria mitjançant accions formatives i d'acompanyament per a persones emprenedores | iStock El Programa Primer ha impulsat l'emprenedoria mitjançant accions formatives i d'acompanyament per a persones emprenedores | iStock

El Programa Primer del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat ha impulsat 55 projectes empresarials emergents de Barcelona i tot el territori. La conselleria ha engegat una nova edició d'aquest projecte en col·laboració amb 29 entitats de tot el país, entre ajuntaments, patronals, centres acadèmics, fundacions i empreses privades. El Programa Primer ha generat, amb aquesta xarxa de col·laboració, 17 preacceleradores d'empreses emergents en diversos sectors.

La prop de trentena d'entitats col·laboradores amb el Programa han ofert als emprenedors diverses activitats d'acompanyament, assessorament i impuls del talent. Les emergents que han creat els seus projectes empresarials mitjançant Primer han rebut, també, formacions especialitzades sobre tecnologia, innovació i emprenedoria a càrrec de diversos experts. Cada startup ha rebut, a més, mentories personalitzades per detectar les seves necessitats específiques. Els experts encarregats faran seguiment de tot el projecte empresarial de les emergents participants.

Les emergents que han creat els seus projectes empresarials mitjançant Primer han rebut formacions especialitzades sobre tecnologia, innovació i emprenedoria

El Programa Primer ha treballat, a més, pel desenvolupament dels projectes empresarials mitjançant la cooperació entre les persones emprenedores. Així, el projecte ha impulsat taules rodones, jornades col·laboratives i classes invertides en què els empresaris han pogut compartir les seves experiències, interactuar amb altres participants del programa i fer una primera aproximació al networking en l'ecosistema d'empreses emergents català.

La consultora d'innovació Peninsula Corporate Innovation és l'encarregada de l'organització del projecte. L'empresa ha donat suport al programa en diverses formes, especialment pel que fa a l'scouting del talent empresarial participant. Mitjançant la seva eina Radar, Peninsula ha trobat les startup més prometedores per al projecte, i ha construït els programes d'acompanyament aportant perfils formatius especialitzats en l'entorn startup.

Bons resultats

Entre les 17 preaceleradoras empresarials que han sorgit del Programa Primer destaca G-Accelerator, gestionada per GBSB Global i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVIC – UCC). G-Accelerator s'ha marcat com a objectiu "dotar els emprenedors dels recursos necessaris per fer d'una idea una realitat", segons el director de la preacceleradora, Xavier Arola. Segons Arola, G-Accelerator se centra en projectes d'economia "de proximitat, sostenibilitat i solucions post-Covid".

Des de la preacceleradora s'ha treballat amb projectes empesarials com la startup Orpheus, especialitzada en software d'eficiència energètica i gestió autònoma d'edificis. Segons el co-CEO d'Orpheus, Carles Morales, "la formació i les mentories associades han permès saber on som". L'acompanyament de la preacceleradora ha servit per, segons Morales, "prendre el timó del projecte i prioritzar accions i passos en el desenvolupament del projecte".

Més informació
Catalunya s'estableix com el hub de talent tecnològic del sud d'Europa
Talent i universitats més enllà del Biz
Avui et destaquem
El més llegit