Entrain, l'app per dir adéu al 'jet lag'

VIAempresa destaca l'aplicació mòbil de la setmana, una app que estableix els horaris de descans més recomanables per adaptar-se a una zona horària diferent de l'habitual 

Segurament una de les pitjors parts dels viatges llargs en avió és el jet lag, aquesta descompensació que es produeix entre el nostre rellotge intern, que s'encarrega de marcar els períodes de son, i el nou horari.

El principal símptoma de jet lag és la impossibilitat de dormir a la nit i una sensació de son poc comuna, durant el dia. En casos més extrems, fins i tot, pot produir apatia, fatiga general, problemes digestius i irritabilitat.

Ara, aquest problema podria tenir els dies comptats gràcies a un equip de científics de la Universitat de Michigan, que asseguren que la seva app, Entrain, pot ajudar-nos a fer que aquest ajust horari sigui molt més suau.



Un cop introduïda la zona horària a la qual viatgem, l'app genera una petita agenda que ens especifica a quines hores hem de romandre en un espai amb llum brillant, sota llum tènue, o a les fosques. Es calcula que, de mitjana, una persona necessita un dia per acostumar-se a cada hora de canvi horari. Entrain assegura que pot reduir aquest temps a més de la meitat.

A diferència de la resta d'apps contra el jet lag que hi ha a les diverses botigues d'apps, Entrain ha estat desenvolupada per científics i matemàtics fent servir una sèrie d'equacions matemàtiques, ja utilitzades amb anterioritat per la NASA o l'exèrcit nord-americà.

D'entrada, i per conèixer una mica els nostres hàbits, l'app ens demanarà a quina hora ens llevem, a quina acostumen a anar a dormir, el nostre horari de residència, i la intensitat de llum amb la qual passem la major part del dia. D'acord amb aquestes dades, l'app ens mostra, en qualsevol hora del dia, en quin punt està el nostre rellotge intern.



Un cop emprenem el viatge, només ens cal indicar, amb l'opció "Travel", on ens dirigim, i a quina hora tenim previst llevar-nos i anar a dormir un cop allà.

Ja ho deia l'anunci de l'iPhone 3G, "there is an app for that", i és ben cert, que hi ha apps per pràcticament totes les petites necessitats que se'ns puguin presentar. Això si, sobretot en les que fan referència a la salut, cal assegurar-se que, com en el cas d'Entrain, sempre estiguin respatllades per criteris científics.

Avui et destaquem
El més llegit