Imprimir en 3D millora l'educació

Aquesta tecnologia és capaç de potenciar la creativitat, l'empatia i el treball en equip entre els estudiants

L'educació ja és en 3D | Cedida L'educació ja és en 3D | Cedida

La tecnologia treballa per l'educació. Així ho posa de manifest l'empresa EntresD, que s'ha endinsat a les aules per conèixer de primera mà tot allò que els estudiants poden arribar a fer gràcies a la impressió 3D en un marc de disseny intuïtiu i de suport a l'aprenentatge. 

  1. Crear inventors: La tecnologia d'impressió 3D posiciona els estudiants com a creadors.
  2. Potenciar la creativitat: Els estudiants es converteixen en dissenyadors i creadors utilitzant tecnologia punta per visualitzar i fomentar la seva pròpia imaginació. Alhora, també desenvolupen habilitats de raonament espacial i la comprensió de la conversió de 2D a 3D.
  3. Involucrar els alumnes: La impressió 3D segueix sent una tecnologia molt nova que encara no està disponible per a tothom. El seu factor sorpresa és que pot involucrar encara més als estudiants o donar una segona oportunitat a aquells que van abandonar l'escola secundària. El professor de l'Escola el Turó, Nacho Gálvez, assegura que fins i tot hi ha alumnes que li demanen permís per anar a acabar els seus dissenys durant l'hora del pati. 
  4. Ciutadans digitals responsables: L'ús d'aquesta tecnologia a l'aula permet als alumnes entrar dins la comunitat en línia dedicada a la impressió 3D, tenint la capacitat de posar like i comentar els dissenys dels seus companys així com promoure el debat sobre com ser un ciutadà digital responsable.
  5. Tocar allò que aprens: Es pot dissenyar i imprimir un model d'una piràmide, una península o una eina per protegir-te d'un desastre natural, entre d'altres. I la llista segueix fins on arribi la imaginació…
  6. Potenciar el treball en equip: És una manera d'establir vincles entre joves i grans ja sigui per treballar en equip o competir de forma amistosa. Alguna escola ha posat el repte als seus alumnes de crear una mascota i un edifici dissenyat i imprès en 3D.
  7. Resoldre problemes del món real: La impressió 3D és una tecnologia que tant científics com enginyers ja utilitzen per canviar el món. Si es posa aquesta tecnologia al servei dels reptes de l'educació, s'aprendran valors com l'empatia, el treball en equip i la resolució de problemes reals.
Més informació
Ricoh obre un centre d'impressió 3D a la UPC
Impressió en 3D, una nova amenaça als drets dels autors?
Un 'hub' en impressió 3D a Barcelona el 2020
Avui et destaquem
El més llegit