Fabricació additiva 3D, la tecnologia que ve

Multinacionals com HP o Ricoh presentaran les seves últimes novetats en la fira tecnològica Advanced Factories

Un exemple de la feina que presentaran els expositors | Cedida Un exemple de la feina que presentaran els expositors | Cedida

Durant l'edició més tecnològica d'Advanced Factories, grans empreses líders del sector exhibiran en primícia les seves novetats, entre les quals trobarem el 3D Printing o fabricació additiva, que serà un dels grans protagonistes. Expositors com HP, Ricoh, Optimus 3D, 3DZ Barcelona, entre altres, mostraran en primícia els seus projectes d’impressió 3D. Per exemple HP, present per segona vegada a la fira i gran líder en fabricació additiva, presentarà per primera vegada a Espanya les recent incorporades impressores 3D Jet Fusion 300/500.

Aquestes revolucionàries impressores incorporen l'única tecnologia d’impressió 3D de la indústria que permet produir peces funcionals a tot color. D’aquesta manera, els fabricants podran escollir entre produir peces a tot color o en blanc i negre – amb control de vòxel (unitat cúbica que compon un objecte tridimensional) – en molt menys temps del que seria necessari en altres solucions. La sèrie Jet Fusion 300/500 començarà a distribuir-se en la segona meitat de 2018. El seu llançament permetrà als equips de desenvolupament de producte i empreses de disseny, emprenedors, universitats i instituts d’investigació, accedir a la tecnologia d’impressió HP líder en la indústria Multi Jet Fusion.

La sèrie Jet Fusion 300/500 d'HP començarà a distribuir-se en la segona meitat de 2018

Un altre exemple és el de Ricoh, que presentarà Ricoh Additive Manufacturing Centre de Barcelona. Aquest és l’únic centre de serveis integrals de fabricació additiva de la companyia en el sud d’Europa, que compta amb tecnologia puntera caracteritzada pel seu focus en R+D+i i el desenvolupament de nous materials plàstics. El Ricoh Additive Manufacturing Centre és el primer centre d’Espanya en oferir la impressió de prototips i productes finals en polipropileno (PP) i poliamida 6 (PA6GB) mitjançant tecnologia SLS.

Per la seva part, 3DZ Barcelona, un dels principals distribuïdors d’impressores 3D a tot Europa de 3D Systems, Markforged i Formlabs, arriba a Advanced Factories per presentar la Project 460 Pro de 3D Systems, la Form 2 de Formlabs i Mark Two de Markforged. Es tracta d’una impressora desktop única, capaç d’imprimir peces més fortes que l’acer gràcies a la combinació de plàstics bàsics amb fibres continues que reforcen la resistència. Ideal per la impressió de peces funcionals destinades a l’automoció, enginyeria mecànica, etc.

Des de 2003, la venta d’impressores 3D s’ha disparat i el seu cost ha anat disminuint

Un altre cas d’èxit que veurem a Advanced Factories es d’Eceleni, empresa dedicada a la fabricació de prototips funcionals, que recentment ha obert una nova línia de negoci que consisteix en comercialitzar consumibles genèrics, materials compatibles desenvolupats per la firma suïssa Isquared, de la qual són distribuïdors en la Península. A més, també introdueixen a Espanya i Portugal els filaments de l’empresa rusa u3print, per impressores de FDM.

Des de 2003, la venta d’impressores 3D s’ha disparat i pel contrari el seu cost ha anat disminuint. Aquesta tecnologia s’utilitza cada vegada més en camps com la joieria, el calçat, el disseny industrial, l’arquitectura, l’enginyeria, sistemes d’informació geogràfica, enginyeria civil i molts altres. 

Més informació
Ricoh obre un centre d'impressió 3D a la UPC
Impressió en 3D, una nova amenaça als drets dels autors?
Avui et destaquem
El més llegit