Facebook vol que tinguis amics offline

Per a la companyia de Mark Zuckerberg, les comunitats que porten les seves relacions online a la vida real són més valuoses

Mark Zuckerberg és el CEO de Facebook Mark Zuckerberg és el CEO de Facebook

Facebook es marca com a objectiu que 1.000 milions d'usuaris formin part d'una comunitat significativa dins de la xarxa social, però, a més, aposta per que les relacions entre aquests membres no siguin solament online i vol que quedin també en la vida real, tal com ha explicat Jennifer Dulski, màxima responsable de Grups i Comunitats de Facebook.

La xarxa social compta en l'actualitat amb 200 milions d'usuaris que són part del que qualifiquen com una "comunitat significativa", una xifra que s'ha duplicat en els últims set mesos. Per Dulski, un grup significatiu és el que està format per persones que passen temps en ell, que comparteixen un interès comú i que intercanvien informació útil o d'interès. La màxima responsable d'aquests grups defensa que el seu objectiu és que el temps que les persones passen en Facebook estigui "ben invertit, aporti valor als usuaris i que els faci sentir millor".

En aquesta línia, per a la companyia de Mark Zuckerberg, les comunitats que porten les seves relacions online a la vida real són més valuoses, tal com van explicar als administradors en el Facebook Communities Summit Europe, celebrat a Londres (Regne Unit) el passat 9 de febrer. És el cas de Foto Giralda, un dels grups que va acudir a l'esdeveniment i que no limita la seva existència a les xarxes. Està format per 1.500 persones entre les quals hi ha fotògrafs, models, dissenyadors i maquilladores, i en el qual a més de compartir fotografies en la comunitat online, organitzen sessions de fotos i desfilades a Sevilla.

 

Dulski:  "Eliminem el 99% del contingut relacionat amb Estat Islàmic o Al-Qaeda abans que pugui ser llegit pels usuaris"  

Dulski afirma que tothom té un interès o una causa, per la qual cosa existeixen comunitats de tot tipus en Facebook. "Solen ser dels temes més importants de la vida, com a família, salut, treball, veïnats i passions. Hi ha grups sobretot el que li importa a la gent". El seu favorit, segons explica, és un format per mares d'adolescents: "Hi ha històries de fills que han estat malalts a la universitat, lluny de la seva casa, i mares d'aquestes ciutats els han portat medicines".

Assetjament a les xarxes

Preguntada per la violència que pugui existir en els grups, Jennifer Dulski assegura que "no hi ha espai per a l'odi i l'assetjament en Facebook" i defensa el correcte funcionament de les seves mesures de seguretat: "Es lleven tots els continguts que han estat reportats per anar en contra de les regles". En concret, en els grups "són els administradors els que tenen la missió de mantenir les seves comunitats fora de perill". Per a això, creen les seves pròpies regles i tenen el poder de fer que es compleixin mitjançant l'eliminació de contingut o l'expulsió dels membres que no les respectin, afirma Dulski.

Però Facebook, segons defensa la responsable de Grups i Comunitats, també treballa pel seu compte per mantenir la seguretat en la seva plataforma: esborren publicacions que han estat denunciades i monitoritzen temes sensibles, com el terrorisme. "Eliminem el 99% del contingut relacionat amb Estat Islàmic o Al-Qaeda abans que pugui ser llegit pels usuaris", assevera la directiva de la xarxa social.

 

Més informació
Facebook prioritzarà els posts dels amics
Facebook ha guanyat, com sempre
Facebook, el mal ben fet
Avui et destaquem
El més llegit