24
de Setembre
de
2015
Act.
24
de Setembre
de
2015
El xef Ferran Adrià que ha impartit aquest dijous una conferència sobre innovació, disseny i creativitat a l'Escola d'Arquitectura de la Universitat de Navarra, ha considerat que ser jove no és un avantatge "en aquest món tan competitiu".
Moments abans de participar en la conferència, Adrià ha assenyalat als mitjans de comunicació que és necessari que els joves "entenguin que estan lluitant en un mercat laboral en el qual tothom es mereix, no una oportunitat, sinó que els ajudem".
Després d'assenyalar que "el talent no és el problema d'aquest país", el cuiner ha subratllat que "la innovació és tot, està en el dia a dia, és una actitud de voler fer que les coses evolucionin, en principi, a millor. Ara sembla alguna cosa nova, però s'ha innovat des de sempre", ha indicat Adrià, que ha afirmat que l'arquitectura és una de les disciplines amb les quals més ha dialogat i que "ja forma part del nostre treball".
Lliçons d'un professional del màxim nivell
El xef ha recalcat així mateix que, "al món actual, on hi ha un talent increïble, l'esforç normal no val". "No conec a ningú que estigui molt a dalt en l'àmbit creatiu i que faci una vida normal", ha reconegut el xef, que ha considerat que estar al màxim nivell és incompatible amb una vida personal corrent.
"Pots portar una vida personal i fer creació, però no vas ser capdavanter, vas a formar part de l'equip", ha advertit Adrià, que ha asseverat que, no obstant això, "un decideix, no és necessari entrar en aquesta competitivitat, de vegades despietada, per obligació".
Classes a Navarra
Respecte a la implantació del nou grau en Disseny que impartirà la Universitat de Navarra el curs que ve, el xef ha destacat que El Bulli "va ser el primer restaurant que va treballar de tu a tu amb dissenyadors de producte". "Si hi ha una disciplina molt semblada a la cuina, és el disseny de producte, ja que té un nivell de creació molt semblant. Si l'arquitectura forma part del nostre entorn, el disseny encara més", ha conclòs.
Moments abans de participar en la conferència, Adrià ha assenyalat als mitjans de comunicació que és necessari que els joves "entenguin que estan lluitant en un mercat laboral en el qual tothom es mereix, no una oportunitat, sinó que els ajudem".
Després d'assenyalar que "el talent no és el problema d'aquest país", el cuiner ha subratllat que "la innovació és tot, està en el dia a dia, és una actitud de voler fer que les coses evolucionin, en principi, a millor. Ara sembla alguna cosa nova, però s'ha innovat des de sempre", ha indicat Adrià, que ha afirmat que l'arquitectura és una de les disciplines amb les quals més ha dialogat i que "ja forma part del nostre treball".
Lliçons d'un professional del màxim nivell
El xef ha recalcat així mateix que, "al món actual, on hi ha un talent increïble, l'esforç normal no val". "No conec a ningú que estigui molt a dalt en l'àmbit creatiu i que faci una vida normal", ha reconegut el xef, que ha considerat que estar al màxim nivell és incompatible amb una vida personal corrent.
"Pots portar una vida personal i fer creació, però no vas ser capdavanter, vas a formar part de l'equip", ha advertit Adrià, que ha asseverat que, no obstant això, "un decideix, no és necessari entrar en aquesta competitivitat, de vegades despietada, per obligació".
Classes a Navarra
Respecte a la implantació del nou grau en Disseny que impartirà la Universitat de Navarra el curs que ve, el xef ha destacat que El Bulli "va ser el primer restaurant que va treballar de tu a tu amb dissenyadors de producte". "Si hi ha una disciplina molt semblada a la cuina, és el disseny de producte, ja que té un nivell de creació molt semblant. Si l'arquitectura forma part del nostre entorn, el disseny encara més", ha conclòs.