El Cruïlla es connecta al 5G

La trobada musical es convertirà en el primer festival europeu amb aquest tipus de tecnologia mòbil

El Cruïlla serà el primer festival europeu amb tecnologia 5G El Cruïlla serà el primer festival europeu amb tecnologia 5G

El Festival Cruïlla es convertirà en el primer festival europeu a implementar la tecnologia 5G aplicada a la indústria de l'entreteniment i de la música en viu, en el marc de la iniciativa 5G Barcelona i amb la col·laboració de la Mobile World Capital Barcelona, entre altres organitzacions.

Gràcies a aquesta iniciativa, els assistents a la desena edició del festival, que se celebra entre el 3 i el 6 de juliol al parc del Fòrum de Barcelona, les persones que acudeixin al festival podran experimentar què se sent en gaudir en directe d'un concert des de l'escenari, al costat dels artistes, mitjançant una experiència de realitat virtual i immersiva 360 graus.

Més info: Barcelona, entre les primeres ciutats de l'Estat amb 5G

Aquesta iniciativa s'emmarca en la voluntat del Cruïlla de "no ser el festival més gran del món, sinó el millor, posant l'accent en la millora de l'experiència de l'usuari", en paraules dels organitzadors.

Aquest projecte ja compta amb la col·laboració d'artistes com Bastille, Years & Years i Love of Lesbian, entre d'altres, que han accedit a participar en les proves d'aquesta nova tecnologia i a "compartir visualment" el seu protagonisme en l'escenari amb els espectadors.

Per dur a terme aquesta experiència s'instal·larà una càmera 360 graus en l'escenari principal, que prendrà imatges del concert i les transmetrà, via microantenes, a unes ulleres de realitat virtual 3D situades a l'espai Cruïlla 5G, amb les quals l'espectador podrà veure en directe el vídeo i experimentar la sensació d'estar virtualment en l'escenari amb el grup.

Aquest projecte forma part de 5G Barcelona, una iniciativa per convertir la ciutat en un hub digital de 5G europeu, impulsada per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, el Mobile World Capital Barcelona, i2CAT, CTTC, Atos i la UPC.

Avui et destaquem
El més llegit