La primera xarxa ferroviària 5G del món serà a Barcelona

El trajecte d'FGC entre Plaça Espanya i Europa Fira llança una prova pilot durant el MWC, que es mantindrà de forma permanent

Els consellers de Territori i Polítiques Digitals, i els responsables de Vodafone, Mobile World Capital Barcelona i FGC visiten les obres de la xarxa 5G | Cedida Els consellers de Territori i Polítiques Digitals, i els responsables de Vodafone, Mobile World Capital Barcelona i FGC visiten les obres de la xarxa 5G | Cedida

Barcelona tindrà la primera xarxa ferroviària 5G del món. Serà en el trajecte d'Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) entre les estacions de Plaça Espanya i Europa Fira, una prova pilot que es posarà en marxa durant el Mobile World Congress (MWC) i que es preveu que es mantingui més enllà de la fira, de forma permanent. La iniciativa s'ha implantat conjuntament entre FGC, Mobile World Capital Barcelona, la Generalitat i Vodafone. 

Seran els congressistes que optin per aquest mitjà de transport els que estrenin el servei de 5G. El projecte forma part de la xarxa de laboratoris del hub 5G Barcelona. La xarxa mòvil d'alta velocitat no només estarà disponible en les estacions, sinó també en el túnel que connecta les quatre parades -Plaça Espanya, Magòria-La Campana, Ildefons Cerdà i Europa Fira- que hi ha per arribar des de la plaça Espanya al recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

Més info: 5G, el principi de la fi dels 'smartphones'

Això permetrà introduir millores logístiques que optimitzaran la gestió ferroviària. També es crearan noves aplicacions, com la implementació de sistemes d'informació en temps real, la personalització d'entreteniment multimèdia i l'increment de les capacitats de teleassistència a viatgers. L'objectiu és estendre el 5G a tota la xarxa d'FGC.     

Un laboratori ferroviari

El recorregut serà un laboratori ferroviari. Servirà per explorar solucions industrials, de mobilitat i logística ferroviària i de gestió i control dels moviments de viatgers i mercaderies. A més, buscarà solucions per a l'usuari d'FGC, que ajudin a millorar l'experiència a nivell funcional. Aquestes últimes proves també arribaran a la zona comercial de la plaça Espanya, Sants i el centre comercial Gran Via 2.  

Més informació
¡A por el MWC!
Catalunya, el primer laboratori obert de 5G a Europa
Avui et destaquem
El més llegit