Fregata Space guanya la competició d'innovació en sostenibilitat de l'Amèrica Llatina

L’empresa està en procés de realitzar dues rondes d’inversió per un valor total de 20 milions d’euros

María Fernanda González, CEO i fundadora de Fregata Space | Cedida María Fernanda González, CEO i fundadora de Fregata Space | Cedida

L’empresa catalana Fregata Space ha guanyat la competició d’innovació sobre sostenibilitat més important de l’Amèrica Llatina. Concretament, la companyia ha rebut aquest reconeixement entre més de 100 empreses internacionals a l’InnovaSummit 2022 que s’ha celebrat a Xile. Fregata Space, que ha desenvolupat una plataforma amb algoritmes basats en machine learning que s’apliquen a imatges de satèl·lit per detectar la contaminació de l’aire i de l’aigua, impulsa així la seva expansió a l’Amèrica Llatina.

A mitjà termini, l’objectiu de Fregata Space és “monitorar la qualitat de l’aire i de l’aigua de tota l’Amèrica Llatina en un termini de dos anys”, explica Fernanda González, CEO i fundadora. Un repte que implica “entendre la regulació i característiques de més de 15 països”. Per fer-ho, l’empresa es troba en ple procés de captació de fons d’una primera ronda d’inversió que han valorat en cinc milions d’euros i que confien completar durant aquest 2022. Posteriorment, la voluntat de l’empresa és obrir una segona ronda el 2023 per captar fins a 15 milions d’euros.

Més info: Fregata Space, del monitoratge de l'aigua a la predicció

Fundada el 2020 a Barcelona i amb 11 treballadors, Fregata Space té projectes oberts a Europa, el Japó i diversos països de l’Amèrica Llatina com Colòmbia, Xile o el Perú. Des del seu naixement, l’empresa ha rebut diversos premis i reconeixements com el de l’Agència Espacial Europea, el Port XL de Rotterdam, el Premi Emprendedor XXI de CaixaBank, els Premis d’Internet de Telefónica, el Premi Planeta XXI o el DKV Impact.

Més informació
Fregata Space surfeja la nova onada de startups catalanes
Fregata Space analitza la contaminació de l'aigua a través de satèl·lits
Avui et destaquem
El més llegit