Gastromercat, l'app que contacta productors i restauradors de proximitat

L'aplicació es presenta en el marc de Firabell, la fira del comerç, indústria, artesania i productes de proximitat de Bellcaire d'Urgell

Gastromercat posa en contacte productors i restauradors per facilitar la venda de proximitat | iStock Gastromercat posa en contacte productors i restauradors per facilitar la venda de proximitat | iStock

La venda de proximitat disposa d'una nova eina per millorar i facilitar el contacte entre productors i restauradors. Es tracta de l'aplicació Gastromercat, que digitalitza tot el procés de compra de productes, fent-lo més ràpid i eficaç, segons els seus promotors, l'Associació d'Empresaris Productors de Venda de Proximitat i la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG). L'objectiu, asseguren, és "posar al dia i modernitzar les relacions entre productors i restauradors, que fins ara només han interactuat de forma tradicional". L'aplicacció es presenta en el marc de Firabell, la fira del comerç, indústria, artesania i productes de proximitat de Bellcaire d'Urgell (Noguera).

Gastromercat incorpora un llistat de productors i restauradors que treballen amb producte de proximitat perfectament geolocalitzats, amb un llistat i un mapa que es pot consultar des de qualsevol terminal mòbil. L'app també incorpora diversos filtres per poder distingir als productors i si estan especialitzats en algun tipus de producte, a més d'una fitxa que incorpora imatges i dades de contacte ràpid: e-mail, telèfon o xat. L'aplicació funciona de forma bidereccional: relaciona els restauradors amb els productors i a la inversa.

Segons informen els seus promotors, l'aplicació, desenvolupada per Maitai Group, està a l'abast de tots els productors i restauradors de Catalunya i en un futur immediat també incorporarà les botigues especialitzades. A banda de les utilitats esmentades, Gastromercat també incorpora un espai de favorits i un espai on els usuaris poden fer comentaris.

La presentació es farà a la carpa de l'Associació d'Empresaris Productors de Venda de Proximitat de les Terres de Lleida, una carpa de 200 m², que també acollirà altres activitats al llarg de la jornada com un show cooking amb productes de la terra a l'estand de Veritfruit i un taller de melmelades i adobats a càrrec d’Adelaida Castells de l’equip del Restaurant Sergi de Meià (FICCG).

Més informació
Manzaning, anar al mercat sense aixecar-se del sofà
Avui et destaquem
El més llegit