El sensor d’ungles que lluita contra el Parkinson

IBM explora nous horitzons en salut de la mà de la intel·ligència artificial

IBM sensor ungles IBM sensor ungles

El departament de recerca d'IBM segueix explorant nous horitzons. Aquest cop, en el camp de la salut i és que acaba de desenvolupar un prototip de sensor d'ungles que podria canviar la forma en la qual els metges fan ús de les dades dels pacients aprofitant la intel·ligència artificial (IA) i el machine learning. Un dels principals objectius d'aquesta iniciativa és monitoritzar i rastrejar malalties a través d'aquest sensor que mesura com les ungles es dobleguen i creixen al llarg del dia. 

Més info: IBM s'uneix a Barcelona Tech City

La capacitat d'adherència d'un individu és un biomarcador clau de la fortalesa en salut. La recol·lecció contínua de dades amb algorismes d'intel·ligència artificial pot permetre als doctors oferir un tractament més personalitzat per a malalties com el Parkinson o altres problemes neurodegeneratius o cardiovasculars. Alhora, IBM també ha anunciat una nova iniciativa en col·laboració amb la Fundació Michael J.Fox que vol entendre millor què és i com es pot tractar el Parkinson.

Alhora, també s'ha impulsat Medtronic que és una nova eina per ajudar a les persones que pateixen diabetis i ajudar-les a predir de la forma més acurada possible quan tindran una baixada de sucre en ventall temporal d'entre una i quatre hores. 

Més info: Operar un intestí gros des del MWC

"Tota la nostra feina dóna esperança a la possibilitat que algun dia puguem preveure amb precisió i l'inici i la progressió de la malaltia del Parkinson. La capacitat de predir amb precisió aquesta progressió de la malaltia pot ajudar a detectar-ho més aviat i, a través d'intervencions oportunes, permet als pacients amb Parkison i als seus proveïdors d'atenció mèdica controlar millor la malaltia", conclou l'investigador Soumya Ghosh del departament de recerca d'IBM. 

Més informació
Parkinson, Peter i Murphy
Les 5 prediccions d'IBM per al futur pròxim
Avui et destaquem
El més llegit